Diyarbakır'da HDP'ye üçüncü baskın

Diyarbakır'da HDP'ye üçüncü baskın

HDP Diyarbakır İl binasını bugün üçüncü kez basan polis açlık grevindeki 3 kişiyi gözaltına aldı.

HDP Diyarbakır İl Örgütü binasına bu sabah saat 07.20 sıralarında 3’üncü kez polis tarafından baskın yapıldı. İki hafta içerisinde üçüncü kez yapılan baskında, milletvekillerinin yanında açlık grevinde bulunan Abdulhalik Kurt, Yusuf Ateş ve Salih Cansever gözaltına alındı. 3 kişi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

HDP Diyarbakır milletvekili Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç ile parti üyesi Sevican Yaşar, Salih Cansever, İsmet Yıldız, Salih Tekin, Bilal Özgezer, Abdulhalik Kurt ve Yusuf Ateş’in başlattığı süresiz dönüşümsüz eylem sırasında gözaltına alınan 7 kişiden 4’ü çıkarıldıkları mahkemede tutuklamıştı. 8 Mart’taki baskından sonra sevk edildikleri adliyede savcılık tarafından ifadeleri alınan Abdulhalik Kurt, Yusuf Ateş ve Salih Cansever serbest bırakılmış ve açlık grevi eylemine il binasında devam etmişlerdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’da açlık grevine başlayan HDP’lileri kendisinin gözaltına aldırdığını söylemişti. Soylu, “Emniyet güçlerine yarım saat içinde onları oradan almaları talimatı verdim ve talimat yerine getirildi” açıklamasını yapmıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum