Diyarbakır’da açık hava etkinlikleri: Yaşam bizim söz bizim

Diyarbakır’da açık hava etkinlikleri: Yaşam bizim söz bizim

Diyarbakır'da açık hava etkinlikleri başladı. Etkinlik kapsamında Mikail Aslan konser verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin sonbahara kadar devam edecek açık hava etkinlikleri, Koşuyolu Parkı’nda Hîvron ile Mikail Aslan’ın konseriyle başladı. “Yaşam bizim, söz bizim” adıyla düzenlenecek etkinliklerin ilk gününe HDP’li milletvekilleri ve belediye eş başkanları da katıldı.

Konser öncesi bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, uzun zaman sonra kent halkının özlemini çektiği bir etkinlikte buluştuklarını söyledi. Mızraklı, şunları söyledi: “Biz her zaman kültürün, sanatın ve festivallerin başkenti olan Amed’te, yeniden barışa giden yolu, barış dinamiklerini ve barış aklını buradan öreceğiz. Bunu yaparken, geçmişimizde biriktirdiğimiz değerler ve hafızayla yabancılaşmadan sürdüreceğiz. Bunu bir söz olarak değil, bir pratik olarak öngörüyoruz.”

Mızraklı, daha sonra konsere katılım gösteren Diyarbakırlılarla da sohbet etti.

BUGÜN ‘HALK KÜRSÜSÜ’ VAR

Koşuyolu Parkı’nda gerçekleşen konsere çok sayıda Diyarbakırlı katıldı. Gençler sahnenin önünde sanatçıların şarkılarına coşkuyla eşlik ederken çocuklu aileler çimenlerin üzerinde piknik havasında konsere eşlik ettiler.

Bugün ise “Kültür ve Toplum” konulu halk kürsüsü kurulacak. Ardından MA Müzik Grubu’nun konser verecek. (DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.