Diyarbakır'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

Diyarbakır'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

Diyarbakır'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen kutlamada konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, “Zulüm ve baskı ne zaman öne çıktıysa bir kadın aydınlık olup, meşalesiyle karanlığa yürür” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Dicle Amed Kadın Platformu’nun (DAKP) tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda miting düzelendi.

Mitinge, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, HDP milletvekilleri Semra Güzel, Ebru Günay ve Saliha Aydeniz ile birlikte, HDP’nin kadın eşbaşkan adayları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Mitingde konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, kadınların gününü kutladı.

Taşdemir, “Tecrit kırılmayana kadar bu topraklara ne barış ne huzur gelmeyecektir. Leyla Güven bu çağrıyı yapıyor. Leyla Güven; devletin suç işlediğini belirtti. Devlete çağrımız; hukukunuza uyun, suç işliyorsunuz. Kadınlar bu suça karşı mücadele etmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

SANATÇILAR SAHNE ALDI

Mitingde sanatçı Nurcan Değirmenci sahne aldı. Değirmenci, ezgileri DTK Eş Başkanı Leyla Güven ve açlık grevi eylemcileri için seslendirdiğini söyledi. Sur Ritim Topluluğu ile sanatçı Devrim Demir’in sahne aldığı mitingde kadınlar halay çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.