Diyarbakır'da 11 muhtar görevden alınıp yerlerine kayyum atandı

Diyarbakır'da 11 muhtar görevden alınıp yerlerine kayyum atandı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde örgüt üyeliği ve uyuşturucu tacirliği suçlamalarıyla 11 muhtar görevden alındı. Muhtarların yerine vekaleten atamalar yapıldı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 31 Mart’ta yapılan yerel seçimler sonucu göreve gelen Baharlar Mahallesi Muhtarı Bahri Narin, Şenlik Mahallesi Muhtarı Fikri Ertaş, Karahasan Mahallesi Muhtarı Hanifi Gülen, Kali Mahallesi Muhtarı Çetin Dirin, Bayırlı Mahallesi Muhtarı Aziz Doğan, Ulucak Mahallesi Muhtarı Mahfuz Mayda, Yünlüce Mahallesi Muhtarı Mekin Yalçın, Yalaza Mahallesi Muhtarı Abdulcebbar Çelik, Serince Mahallesi Muhtarı Sevat Polat ve Uçarlı Mahallesi Muhtarı Vayez Altıntop, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar gerekçe gösterilerek görevden alındı.

Lice Kaymakamlığı, haber üzerine bir açıklama yaptı

Açıklamada "muhtarların hukuksuz şekilde görevden alındığı yönündeki değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığı" belirtildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada görevden alınanlar arasındaki bir muhtarın hali hazırda tutuklu olduğu; diğerleri hakkında da “Silahlı terör örgütüne üye olma, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, örgütün veya amacının propagandasını yapma, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, kullanmak için uyuşturucu uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak, 2313 sayılı uyuşturucu maddelerin murakabesi hakkında kanuna muhalefet etmek" suçlamalarıyla soruşturma yürütüldüğü duyuruldu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.