Diyarbakır ve Van'da 35 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır ve Van'da 35 kişi gözaltına alındı

AK Parti yöneticileri Orhan Mercan ve Aydın Ahi cinayetine yönelik soruşturma kapsamında Lice'de 19, Özalp'te ise 16 kişi gözaltına alındı. DBP ve HDP'li ilçe başkanları da gözaltına alınanlar arasında...

AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan’ın silahlı saldırı sonucu hayatına kaybetmesine ilişkin soruşturma kapsamında Lice DBP ve HDP ilçe eş başkanları da gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sayısı 19’a yükseldi.

AK Parti Diyarbakır Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan’ın önceki gece uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinin ardından 12 kişi gözaltına alınmıştı.

Dün öğle saatlerinden sonra DBP İlçe Eşbaşkanı Rozerin Yiğitel ve HDP İlçe Eşbaşkanı Salime Zingil’in de aralarında bulunduğu 7 kişi daha gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 19’a yükseldi.

5 GÜN AVUKAT YASAĞI

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan 19 kişiye, 5 gün boyunca avukatları ile görüşme yasağı getirildi.

Van’ın Özalp İlçesi’nde  evinden kaçırılıp öldürülen AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi soruşturması kapsamında ise 16 kişi gözaltına alındı.

Aydın Ahi için bugün Van’da düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.