Diyarbakır Valisi:korona rakamları artıyor

Diyarbakır Valisi:korona rakamları artıyor

Diyarbakır'da korona virüsü vakalarında artış olduğunu söyleyen Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, "Diyarbakır'da bayram sonrası rakamlarımızda artış var. Zaman uzadıkça insanlarda bize bir şey olmaz anlayışı da yerleşmeye başladı" dedi.

 Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Gıda Toptancılar Çarşısı (DİGTOÇ) esnafını ziyaret ederek korona virüsü (Covid-19) tedbirlerini denetledi, esnafla sohbet etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Münir Karaloğlu, son günlerde Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı korona virüsü verilerinde artış olduğunu hatırlattı.

“Buna bağlı olarak Diyarbakır’da da bayram sonrası rakamlarımızda artış var” diyen Karaloğlu, “Bu virüsü yenmek bizim elimizde. Basit kurallara toplum olarak hep beraber uyarsak, bu virüsü yeneceğiz. 3 basit kuralımız var temizlik, maske ve mesafe. Bu 3 basit kurala uyarsak hem kendimizi hem de sevdiklerimizi korumuş olacağız. Toplumda zaman uzadıkça insanlarda bize bir şey olmaz anlayışı da yerleşmeye başladı” ifadelerini kullandı.

‘ARTIK HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ HAYATIMIZA DEVAM EDEMEYİZ’

Kalabalık alanlarda bulunulmamasını ya da mecburiyet halinde sürenin kısa tutulmasını isteyen Karaloğlu, “Kafeye gidiyorsak az oturacağız, lokantaya giriyorsak yemeğimizi yiyip oradan uzaklaşmamız lazım. Artık hiçbir şey olmamış gibi, hiçbir risk yokmuş gibi hayatımıza devam edemeyiz. Herkesin bireysel olarak kurallara uyması, kendisine çekidüzen vermesi lazım” dedi.

Tedbirlerin salgının yayılmasını azalttığını belirten Karaloğlu, “Tedbir aldığımızda rakamların azaldığını görüyoruz ama tedbiri bıraktığımızda arttığını görüyoruz. Ne olur gereksiz kalabalıklarda bulunmayalım. 3 ay eğlence yapmazsak, 3 ay halay çekmezsek ne olur? Hiçbir şey kaybetmeyiz ama çok şey kazanırız. Hem kendimizi hem sevdiklerimizi korumuş oluruz. Zaten taziyeler şu anda yasak, yapılmasını istemiyoruz. İnşallah el birliğiyle bu virüsü yeneceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.