Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu'nun Kürtçe oyununa yoğun ilgi

Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu'nun Kürtçe oyununa yoğun ilgi

Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu (DBŞT) oyuncuları tarafından sahnelenen "Xulamê du xwedi" adlı oyun Adıyaman'da yoğun ilgi gördü.

ADIYAMAN Eğitim Sen Adıyaman Şubesi tarafından düzenlenen ve Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu (DBŞT) oyuncuları tarafından sahnelenen "Xulamê Du XwedÎ" adlı tiyatro oyunu Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda sahnelendi.

Tiyatroya yurttaşlar yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Oyun sahnelenmeden önce konuşma yapan Eğitim Sen üyesi Sabri Oymak, "Dilin su ve ekmek gibi olduğunu, bir halkın var olabilmesi dillerinin yaşatılmasına bağlıdır. Dilini yaşamayan halkların edebiyat ve sanatta başarılı olamayacağını, Kürtler dillerini korumak ve yaşatmak için her zaman mücadele etmişlerdir. Bu uğurda canlarını feda etmişlerdir. Bir halkı kültür ve sanat alanında diğerlerinden ayrı kılan dildir" dedi. Oymak, Kürtçe tiyatronun önemli olduğunu vurgularken tiyatroyu izlemeye gelen yurttaşların bu anlamda diline ve kültürüne sahip çıkmasını istedi. Konuşmanın ardından "Xulamê Du Xwedi" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. DİHA

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.