Diyarbakır Barosu'ndan Soylu'ya yanıt

Diyarbakır Barosu'ndan Soylu'ya yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Ne zaman terör örgütü onlara konuşun dediği zaman Diyarbakır Barosu konuşuyor" ifadeleriyle eleştirdiği Diyarbakır Barosu'nun Başkanı Cihan Aydın, Soylu'ya yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Tunceli'de yaptığı konuşmada, "Ne zaman terör örgütü onlara konuşun dediği zaman Diyarbakır Barosu konuşuyor. Ne zaman terör örgütü bir söz söyleyin, eylem yapın dediği zaman Diyarbakır Barosu eylem yapmaya çalışıyor" ifadeleriyle eleştirdiği Diyarbakır Barosu'ndan açıklama geldi.

"Diyarbakır Barosu'na saldırı günlerinin' bu yılki ayağı..."

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Süleyman Soylu'ya şu ifadelerle yanıt verdi:

"İçişleri Bakanı tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Diyarbakır Barosuna Saldırı Günlerinin” bu yılki ayağı Dersim’de düzenlendi. Saldırı etkinliğine 2018 yılında olduğu gibi yine Süleyman Soylu katıldı.(Zavalılık devleti arkasına alıp,önüne gelene hakaret ve tehdit etmektir)."

Soylu ne demişti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün Tunceli'de, Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde eylem yapan aileler hakkında yaptığı açıklamada, şunları söylemişti:

"Diyarbakır Barosu yöneticileri için söylüyorum. Bu Diyarbakır Barosu içerisinde daha da küçülecekler, mini minnacık olacaklar. Çünkü herhangi bir şey olunca seslerini terör örgütünün paralelinde çıkarmayı çok seviyorlar. Ben vicdanlarından yoksun olduklarını, hukuk bilgisinden de yoksun olduklarını, insanlıklarından da yoksun olduklarını düşünüyorum. Ne zaman terör örgütü onlara, 'Konuşun' dediği zaman, Diyarbakır Barosu konuşuyor. Ne zaman terör örgütü, 'Bir söz söyleyin, bir eylem yapın.' dediği zaman Diyarbakır Barosu eylem yapmaya çalışıyor. Burunlarının dibindeki bir feryada, bir acıya ses çıkaramayacak kadar zavallılar, zavallılar, zavallılar...Daha öte sözler de söylemek istiyorum da bugün şu buranın haleti ruhiyesine daha fazla onları ağzımıza almak ve konuşmak yakışmıyor."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum