Diyarbakır Barosu seçim güvenliği için 'kriz merkezi' oluşturdu

Diyarbakır Barosu seçim güvenliği için 'kriz merkezi' oluşturdu

Diyarbakır Barosu, seçimlerin güvenli bir biçimde geçmesi ve yaşanabilecek olumsuzlukların önlenmesi için kriz merkezi oluşturdu.

Diyarbakır Barosu, seçimlerin güvenli bir ortamda geçmesi ve olası yasadışı işlemlerin önüne geçilmesi amacıyla kriz merkezi oluşturdu. Baroya bağlı 30 avukat ise kurulan sandıklarda gözlemlerde bulunacak, tespit edilen sorunların çözümü için kriz merkezini bilgilendirecek. Bilgilendirme sonucu ise kriz merkezi, il ve ilçe seçim kurullarıyla sorunu görüşerek çözülmesi yönünde adımların atılmasını sağlayacak.

'KRİZ MERKEZİ OLUŞTURDUK'

Seçimlerin güvenli bir şekilde geçmesi için Diyarbakır Barosunun çalışmaları hakkında bilgi veren Baro Başkanı Cihan Aydın, "Bu seçim döneminde, özellikle de propagandadaki yüksek dozlu söylemler, Baro olarak ciddi şekilde endişelenmemize sebep oldu. Diyarbakır Barosu, geçmiş seçimlerden bu yana seçimlerin demokratik bir şekilde yapılması için bir çabası var. Biz bu yıl da arkadaşlarımızla bu seçim için bir araya geldik. Bu konuda görev alan arkadaşlarımız Diyarbakır merkezinde okulları gezecekler, çıkan sorunların çözümü için müdahaleleri olacak. Biz de Baroda bir kriz merkezi oluşturduk. İl ve ilçe seçim kurullarıyla sürekli temas halinde olacağız. Bir sorun olması halinde doğrudan kendileriyle görüşüp sorunu çözme konusunda biz de girişimlerde bulunacağız" diye konuştu.  

'SAHADA 30 AVUKAT GÖREV ALACAK'

Seçimin sıkıntısız bir şekilde geçmesini umduklarını dile getiren Aydın, oluşturdukları kriz merkezinin yanında kent merkezinde Diyarbakır Barosuna kayıtlı 30 avukatın sahada sandıkları gezeceğini aktardı. Aydın, "Yaklaşık 30 arkadaşımız şehir merkezinde alanlarda olacak. Okulları gezecekler. Sahada görev alan 30 arkadaşımızın bize ilettikleri sorunların çözümü için biz de il ve ilçe seçim kurullarıyla irtibata geçip sorunları onlara aktaracağız. Aynı zamanda, siyasi partilerden, vatandaşlardan gelen sorunları yine aynı şekilde seçim kurullarına ileteceğiz. Sorunlara müdahale edilmesini sağlamaya çalışacağız. Biz de seçim kurullarıyla sürekli görüşme halinde olacağız" diye konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.