Diyarbakır Barosu: Seçenin iradesine saygı duymayan yaklaşım terk edilmelidir

Diyarbakır Barosu: Seçenin iradesine saygı duymayan yaklaşım terk edilmelidir

Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü’nde konuşan Diyarbakır Baro Yöneticisi Muhlis Oğurgül, “Seçenin iradesine saygı duymayan, otoriter yaklaşım derhal terk edilmelidir” dedi.

Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması ve yargılanması için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde gerçekleştirdiği “Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü” etkinliğinin 199’uncusunu gerçekleştirdi.

Eylemde, “Em te ji bir nakin/Seni unutmayacağız” yazılı pankart açıldı. Kürsünün bu haftaki gündemi ise kayyum atamaları ve belediye eşbaşkanlarının tutuklanması oldu. 

Etkinlikte konuşan Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Muhlis Oğurgül, Tahir Elçi soruşturma dosyasında kuvvetle muhtemel şüphelilerin tespit edilmiş olmasına rağmen henüz şüpheli sıfatıyla kimsenin ifadesinin alınmadığına dikkati çekerek, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan faillerin yargılanması için ivedilikle işlem tesisi talebinde bulundu. 

‘OTORİTER YAKLAŞIM TERK EDİLMELİDİR’

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yerine kayyum atanan belediye eşbaşkanlarının tutuklanmasına tepki gösteren Oğurgül, “Belediye başkanlarının tutuklanması ve yerlerine kayyum atanması, hukukun temel kurallarını, seçme ve seçilme hakkını ağır bir şekilde ihlal etmiştir. Hukukun üstünlüğüne katkı sunmayan, seçenin iradesine saygı duymayan, seçilene güvence sağlamayan bu otoriter yaklaşım, derhal terk edilmelidir” diye konuştu.

Açıklama ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.