Diyarbakır Barosu: Gözaltılar hukuksuz, avukatları serbest bırakın

Diyarbakır Barosu: Gözaltılar hukuksuz, avukatları serbest bırakın

Diyarbakır Barosu, avukatlara dönük gözaltı operasyonuna hukuksuz olduğunu belirterek, avukatların serbest bırakılmasını istedi.

Diyarbakır Barosu, Urfa merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında aralarında üyelerinin de bulunduğu 10 avukatın gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, baroya bağlı 4 avukatın sabah saatlerinde evlerine baskın yapıldığı ve 2 avukatın gözaltına alındığını hatırlatıldı. Açıklamada, ayrıca büro aramalarında avukatların takip ettikleri dava dosyalarına incelenmek üzere el konulduğunu ifade edildi. 

‘HUKUKSUZ BİR SORUŞTURMA’

Soruşturmanın hukuksuz bir şekilde yürütüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Dosyaya getirilen gizlilik kararı hukuksuz bir soruşturma yapıldığının göstergesidir. Kısıtlanan ve gizlenen soruşturmanın selameti değil;  adalettir, hukuktur ve silahların eşitliğidir. Her gün adliye koridorlarında duruşma bekleyen ve vakitlerinin nerdeyse tamamını adliyede geçiren avukatların ifadeye çağrılmadan sadece kriminal bir operasyon havası vermek için sabah baskınlarıyla gözaltına alınmalarını kabul edilemez buluyoruz. Unutulmamalıdır ki bağımsız savunmanın teminatı olan avukatlar; tüm yurttaşların adalete erişiminin, adil yargılamanın, hakkın ve adaletin teminatıdır. Avukatlara saldırı, demokratik değerlere saldırı anlamına gelmektedir. Bu sebeple gözaltına alınan meslektaşlarımız derhal salıverilmelidirler."

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.