Diyarbakır Barosu 147'nci kez Tahir Elçi’yi andı

Diyarbakır Barosu 147'nci kez Tahir Elçi’yi andı

Suikast sonucu öldürülen Tahir Elçi anıldı. Anmaya İHD Diyarbakır Şube Başkanı da katıldı.

Diyarbakır Barosu, Adliye Sarayı’nın önünde 147’nci kez Tahir Elçi’yi andı. İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun’un da katıldığı anma etkinliğinde, Elçi cinayet soruşturmasında bir ilerleme olmadığı vurgulandı.

Anma etkinliğinde konuşan Baro Başkanı Cihan Aydın, faillerin hala bulunamadığını belirterek şunları söyledi; “Maalesef cinayete ilişkin olarak söyleyeceğimiz, şu an itibariyle yeni bir şey yok. Soruşturma devam ediyor, ancak daha önce arkadaşlarımızın duyurduğu üzere bu konuya ilişkin Londra’daki bir üniversiteden yapılan bir incelemenin sonuçlarını öyle umuyoruz ki bir ay içerisinde sizlerle paylaşacağız. Bu konuda bazı gelişmeler olacak.”

‘MUHTARLARA GEREKÇE SUNULMADI’

Cihan Aydın, görevden uzaklaştırılan muhtarlara değindi. Aydın, “Maalesef görevden alınan bu muhtarların hiçbirine bu konuda bir gerekçe sunulmuş değil. Sadece İçişleri Bakanlığı’nın kararında, ‘Adli ve idari işlemlerin tekemmülü, hali hazırda yürüttükleri işlemlerinin ehemmiyeti gereğince açığa alınmışlardır’ diye bir tespite yer verilmiş durumda. Biz bu kanunları inceledik, idareye böyle bir yetki, böyle bir hak tanınmıyor. Dolayısıyla hukuksuzluk burada bir kez daha ayan beyan ortaya çıkmış durumda. Mevcut iktidarın şu retoriğini herkes biliyor ‘Sandıkla gelen sandıkla gider, seçimle gelen seçimle gider.’ Diyarbakır Barosu olarak mevcut iktidardan beklentimiz bu. Lütfen bu söyleminizin, bu sloganınızın arkasında durun.” açıklaması yaptı. (DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.