Diyanet'ten Mısıroğlu savunması: İnsani ziyaret

Diyanet'ten Mısıroğlu savunması: İnsani ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, 9 Kasım'da Kadir Mısıroğlu ziyaretine yönelik tepkiler üzerine kurumdan yapılan açıklamada, "Söz konusu ziyaret 9 Kasım'da saat 14.30 sularında ve tamamen insani duygularla yapılan bir hasta ziyaretidir" denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Ali Erbaş’ın Kadir Mısıroğlu’na gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Tepki ve eleştiriler nedeniyle yapılan açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın söz konusu ziyareti ‘insani’ bir davranış olarak ifade edildi.

Açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş’ın bir ziyareti ile ilgili bazı medya mecralarında gerçeklerle bağdaşmayan haber ve yorumlar yapıldığı görülmektedir. Söz konusu ziyaret 9 Kasım 2018 tarihinde saat 14.30 sularında ve tamamen insani duygularla yapılan bir hasta ziyaretidir” ifadelerine yer verildi.

BİLİNÇLİ OLARAK 9 KASIM’A DENK GETİRDİ ELEŞTİRİSİ

Sosyal medyadan ve muhalefet partilerinden, Erbaş’ın Atatürk’e karşı açıklamalarıyla bilinen Mısıroğlu ziyaretini bilinçli olarak 9 Kasım’a denk getirdiği eleştirileri yapılmıştı.

GENÇ İMAM HATİPLİLER DE ELEŞTİRDİ

Genç İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Muhammet Samet Akkaya da, Erbaş’ın Kadir Mısıroğlu’nu ziyaretiyle ilgili olarak, “İslamı temsil eden birisi toplumumuzu birleştirmeli, ayrıştırmamalı ve insanların nefretini kazanacak işlerden uzak durmalı” eleştirisinde bulunmuştu.

Mısıroğlu hakkında son olarak geçen yıl Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ten soruşturma başlatılmıştı.

(DHA)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.