Diyanet'ten eleştiri: Sistem faiz üzerine kurulmuş

Diyanet'ten eleştiri: Sistem faiz üzerine kurulmuş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, günümüzde yönetim sisteminin faiz üzerine kurulu olduğunu belirterek, "Savaştırmak için örgütler kurduruluyor" dedi.

Adapazarı Orhan Gazi Camii’ndeki sabah namazından sonra düzenlenen ‘Sabah Buluşması’ etkinliğine katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vaaz kürsüsüne çıkarak açıklamalarda bulundu.

Günümüzde sistemin faiz üzerine kurulduğunu belirten Erbaş, “Her taraf cehaletle dolmuştu, putlarla dolmuştu. İnsanlar pazarlarda köle olarak satılıyordu. Faiz tefecilik almış başını gidiyordu. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu, kabile savaşları vardı, ırkçılık vardı, vardı da vardı, bunların hangisi şimdi yok? Irkçılık mı yok, ırkçılıktan dolayı savaşlar mı yok, var. Hatta örgütler kurduruluyor, o örgütlerle savaşlar yaptırılıyor. Faiz mi, faizcilik mi yok? Hem de sistematik bir şekilde yapılıyor. Sistem faiz üzerine kurulmuş. Bu şekilde insanlar haramla iştigal ettiriliyor” dedi.

Konuşmasının ardından cemaatel selamlaşan Erbaş daha sonra camiden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.