Diyanet'ten 'afet kapsamında' kitap ihalesi!

Diyanet'ten 'afet kapsamında' kitap ihalesi!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'acil kitap' basması İhale Yasası'nın doğal afetler maddesine göre planlanmış. 442 bin lira maliyetli ihale 15 günde tamamlamış.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ kitabının ihalesinde ‘pazarlık usulü’nü seçmesi ‘doğal afet’ kapsamı ile gerekçelendirildi.

Yarım milyon değerindeki ihalede “pazarlık usulü” seçilmesinin gerekçesi ise, “Doğal afet, salgın hastalık, can ve mal kaybı tehlikesi” ile açıklandı.

Diyanet’in ihaleyi devrettiği yüklenici firma olan Özgün Matbaacılık’a ise son 8 yılda çok sayıda devlet ihalesi verildiği belirlendi.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, Diyanet’in, acil kitap basım işini İhale Yasası’nın ‘özel durumlar’ için işaret ettiği pazarlık usulü ile ilan etmeden, kendi davet ettiği firmalarla gerçekleştirdiği belirlendi. 10 günde tamamlanan ihale için 442 bin TL maliyet belirlenen basım işi kapsamında 2 şirketten teklif alındı. Birinci şirket 430 bin lira teklif ederken Diyanet, ihaleyi 416 bin TL karşılığında 15 günde tamamlanması koşuluyla Özgün Matbaacılık’a verildi. (Kaynak)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.