Dışişleri'nden ABD'ye tepki: Erdoğan-Trump görüşmesinin ruhuyla bağdaşmıyor

Dışişleri'nden ABD'ye tepki: Erdoğan-Trump görüşmesinin ruhuyla bağdaşmıyor

Amerikan Dışişleri'nin "Yaptırımlara dair pozisyonumuz değişmedi" açıklamasına Türkiye'den tepki geldi: Erdoğan ile Trump'ın görüşmesinin ruhuyla bağdaşmıyor.

Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri alma kararı nedeniyle ABD’yle yaşadığı kriz aşılamazken, Amerikan Dışişleri’nin son açıklamasına Ankara’dan tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Açıklama, Cumhurbaşkanımız ile Trump’ın görüşmesinin ruhuyla bağdaşmıyor. ABD tarafını diplomasi ve diyaloğu dışlayarak ilişkilere zarar verecek yanlış adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, dünkü günlük basın toplantısında ‘Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi satın alımı konusundaki tavırlarında değişiklik olmadığını’ söylemişti. Ortagus, “Dışişleri Bakanlığı olarak bu konudaki pozisyonumuzda bir değişiklik yok. Kongre’nin onayladığı yasayı herkes biliyor. (Alımın olası) Neticeleri, F-35 programına katılım konusunu da içeriyor. Mesajlarımızda çok tutarlı olduk. Değişen bir şey yok” demişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.