Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde Kudüs değişikliği

Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde Kudüs değişikliği

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde Filistin'in başkenti kısmına "Doğu Kudüs Filistin Devleti'nin başkenti olarak tanınmıştır" yazıldı.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) İstanbul’da, dün gerçekleşen zirvesinde, Doğu Kudüs’ü başkent olarak tanındı. Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde de Filistin’in başkenti Doğu Kudüs olarak güncellendi.

ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından, İİT dün olağanüstü zirve düzenledi. İstanbul’da gerçekleştirilen zirvede, ABD’nin kararı kınandı ve  Doğu Kudüs, “Filistin Devleti’nin işgal altındaki başkenti” olarak tanındı.

Kararın ardından Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde, Filistin’in başkenti kısmı, “13 Aralık 2017 tarihinde ülkemizin evsahipliğinde İstanbul’da toplanan İİT Olağanüstü İslam Zirvesi’nde Doğu Kudüs, Filistin Devleti’nin başkenti olarak tanınmıştır” ifadesi yazıldı.

Değişiklikten önce Filistin’in başkent kısımında, “İki devletli çözüm çerçevesinde kurulması öngörülen Filistin Devleti’nin başkenti Doğu Kudüs olacaktır. Bununla birlikte Filistin devlet organları hali hazırda Ramallah’ta konuşludur” yazıyordu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.