Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye tepki: YSK'nın kararı sonuçtan bağımsızdır

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye tepki: YSK'nın kararı sonuçtan bağımsızdır

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin İstanbul seçimlerine ilişkin değerlendirmesine tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "YSK'nın kararına herkes saygı göstermeli, benzer gelişmeler ABD'de de yaşandı" denildi.

YSK'nin kararının sonuçtan bağımsız alındığı belirtilen açıklamada, "Seçimleri yönetme ve denetleme yetkisini Anayasamızdan alan ve üyeleri yüksek yargı organları mensupları arasından seçilen Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan bu karara herkesin saygı göstermesi gerekir. Benzer gelişmelerin daha önce ABD ve başka ülkelerde de yaşandığının, bunların demokrasinin kuralları çerçevesinde çözümlendiğinin hatırda tutulması gerekir. Türk halkının iradesinin sandığa en doğru şekilde yansıması hem kanunlarımızın hem de uluslararası yükümlülüklerimizin bir gereğidir. Bunun yerine getirilmesi, bundan önceki seçimlerde olduğu gibi 23 Haziran'da yapılacak seçimlerde de ülkemizin önceliği olacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.