Dışişleri Bakanlığı: Münbiç Yol Haritası'nda somut ilerleme taahhüt edildi

Dışişleri Bakanlığı: Münbiç Yol Haritası'nda somut ilerleme taahhüt edildi

Türkiye ve ABD arasında Suriye gündemiyle yapılan toplantıdan sonra Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklamada, "Taraflar, Münbiç Yol Haritası konusunda yıl sonuna kadar hızlandırılmış ve somut ilerleme sağlanmasını taahhüt etmişlerdir" denildi.

Türkiye-ABD Yüksek Düzeyli Suriye Çalışma Grubu’nun üçüncü toplantısı, bugün Ankara’da yapıldı. Toplantıya, iki ülkenin dışişleri ve savunma bakanlıklarından yetkililer katıldı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Taraflar, Suriye’nin egemenliği, bağımsızlığı, birliği ve toprak bütünlüğüne olan bağlılıklarını teyit etmişler ve Suriye ihtilafına BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararıyla uyumlu bir siyasi çözüm bulunması sürecinde sürdürülebilir ve geri döndürülemez ilerleme sağlanmasının öneminin altını çizmişlerdir” denildi.

Menbic yol haritasının da gündeme geldiği aktarılan açıklamada, “Taraflar, Münbiç Yol Haritası konusunda yıl sonuna kadar hızlandırılmış ve somut ilerleme sağlanmasını taahhüt etmişlerdir. Münbiç Yol Haritası’nda belirtilen diğer alanlara ilişkin müşterek planlama konusunda çalışmayı sürdürmek hususunda mutabık kalmışlardır” ifadelerine yer verildi.

‘ÇALIŞMA GRUBUNUN DAHA SIK TOPLANMASI KARARLAŞTIRILDI’

Toplantıların daha sık aralıklarla yapılmasına karar verildiği belirtilen açıklama şöyle sona erdi:

“Türkiye ve ABD, müttefik olarak birbirlerine karşı yükümlülüklerine uygun şekilde, her iki ülkenin güvenlik kaygılarını etkin biçimde ele alma taahhüdünü paylaşmakta ve Suriye’de devam eden krize ilişkin olarak karşılıklı menfaatlerini ilgilendiren konularda ilerleme sağlamayı sürdürmeyi arzu etmektedir. Bu amaçla taraflar, Suriye konulu Çalışma Grubu toplantılarının daha sık aralıklarla düzenlenmesi konusunda mutabık kalmışlardır. Yüksek Düzeyli Suriye Çalışma Grubu’nun müteakip toplantısının en geç Şubat 2019’a kadar Vaşington’da toplanmasını kararlaştırmışlardır.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.