'Diktatör görmek isteyen vekiline parti değiştirtenlere baksın'

'Diktatör görmek isteyen vekiline parti değiştirtenlere baksın'

İl Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan kendisine "tek adam" diyenlere yanıt verdi. Erdoğan parti değiştiren 15 vekili ve CHP'yi işaret etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. “Kendisi için ‘tek adam’ dendiğine yönelik iddiaların var olduğunu” belirten Erdoğan, “Diktatör görmek isteyen, 15 vekiline zorla parti değiştirtenlere baksın” diye konuştu.

15 CHP milletvekili, 3 Kasım 2019’dan 24 Haziran 2018’e çekilen seçimler için partilerinden istifa ederek İyi Parti’ye katılmıştı. Bu isimlerin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla istifa ettiği bildirilmişti. Böylece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bulunan İyi Partili milletvekili sayısı 20’ye ulaşmış, partinin grup kurmasının önü açılmıştı.

İl başkanları toplantısında konuşan Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Siyaset tek kişilik olsaydı, ne partiye, ne bu kadar çabaya gerek kalırdı. Genel başkan olarak benim görevim ortak beklentilere, ortak çıkarlara çözüm bulmak ve formüle etmektir.

“Siz bakmayın bazılarının AK Parti’yi tek parti iddialarına. Diktatörlük görmek isteyenler bir gecede 15 milletvekiline zorla parti değiştirtenlere bakın.

“AK Parti’deki kendi teşkilatının ve milletimizin tercihlerine saygı duymanın yanından bile geçemeyecek olanların bu ülkenin yönetimine geldiğinde neler yapacağını düşünmek bile hissetmiyorum. 15 milletvekilini millet seçti, sen bunları ağlatarak kabul edemeyecekleri bir yere ihraç ediyorsun. Ama diktatörler bunu yapar. Milletim bunu gördüğü için 15 yıldır ülkeyi yönetmek emanetini başkasına veriyor. Hükümeti kurmayı bile becerememiş olanların ülkenin sosyal, ekonomik dinamiklerine nasıl sinsice saldırdıklarını gördük. Milletim 7 Haziran’dan 4 ay sonra bu emaneti ehline vererek haramzadelere dersini vermiştir.

“Türkiye bu noktaya çok hayati, tarihi hadiselerin ardından ulaştı. 2014 Ağustos’tan sonra ortaya çıkan tablo yönetim sistemi değişikliğinin kaçınılmaz hale geldiğini zaten gösterdi. 2015’te ardı ardına yaşadığımız iki seçim sistemi zafiyetlerini bir kez daha milletimizin önüne serdi.

“Biz terör örgütleriyle mücadele ederken birilerinin de başka hesaplar içinde olduğunu 15 Temmuz darbe girişimiyle hep birlikte müşahede ettik. Bu süreçte MHP’yle yakın ve verimli bir işbirliği yapma imkanı bulduk. Meclis’te ihtiyacımız olan desteğe kavuştuk. 16 Nisan halk oylamasıyla milletimiz tarafından onaylandı. Seçim ittifaklarını hukuki zemine kavuşturarak milletimizin karşısına şeffaf bir şekilde çıkılmasına imkan da sağladık.

“Biz milletimizin gözü önünde ittifak yaparken onlar kapalı kapılar arkasında yürüttükleri bu kirli süreci sürdürmeyi tercih ettiler. MHP’nin yaptığı erken seçim çağrısı ülkede üzerinde önemle durmamız ve dikkatle değerlendirmemiz gereken farklı bir iklimin oluşmasına yol açtı. Esasen cumhurbaşkanı ve hükümet olarak önümüzde milletimizden aldığımız yetkiyle kullanacağımız 1,5 yılımız vardı. Ama dert koltuk değil, tam aksine ülkede huzur, refah nasıl olacak. Hodri meydan mı diyorsun, işte meydan, çık.”

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.