Dicle Anter: Hiçbir şey bizi şaşırtmıyor

Dicle Anter: Hiçbir şey bizi şaşırtmıyor

Musa Anter'in ihraç edilen oğlu Dicle Anter: Geçen sene 15 yıllık resim öğretmeni eşim Helin Anter memuriyetten ihraç edildi ve 2017’de de ben işsiz bırakıldım.

Son çıkan KHK ile ihraç edilenler arasında yer alan ve Batman Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne bağlı kütüphanede memur olarak çalışan Kürt aydın Musa Anter’in oğlu Dicle Anter geçen yıl eşinin şimdi de kendisinin işsiz bırakıldığını söyledi.

MA’ya konuşan Anter, “Bu dönem bizi hiçbir şey şaşırtmıyor” dedi ve geçtiğimiz yıl resim öğretmeni olan eşi Helin Anter’in memuriyetten ihraç edildiğini, şimdi de kendisinin başına aynısının geldiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Musa Anter için sarf ettiği, ‘Musa Anter’in acısını kalbimde hissediyorum’ sözlerini hatırlatan Dicle Anter şunları söyledi, “Musa Anter’in acısını kalbinde hissedenler yıllarca Musa Anter’in torununa Kürtçe isim koymamıza izin vermedi. Kızım Asiwa yıllarca kimliksiz yaşadı ve ceza aldık bunun için. Sonrasında da ‘Asiva’ koyarak kimlik çıkardık. Manasız bir isme sahip oldu kızım. Geçen sene 15 yıllık resim öğretmeni eşim Helin Anter memuriyetten ihraç edildi ve 2017’de de ben işsiz bırakıldım. Dicle Anter ayrıca, “Savaştan, kandan beslenen bir devlet var. İçişleri Bakanı’nın kim olduğu belli. Derin devlet hâlâ devrede” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.