Deyr ez Zor'da Koalisyon-DSG ortak operasyonu: Yerel 2 IŞİD lideri öldürüldü

Deyr ez Zor'da Koalisyon-DSG ortak operasyonu: Yerel 2 IŞİD lideri öldürüldü

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon ile Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Deyr ez Zor'da düzenlediği ortak operasyonda yerel iki IŞİD liderinin öldürüldüğü duyuruldu.

Koalisyon'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"17 Mayıs'ta Demokratik Suriye Güçleri, Suriye'nin Deyr ez Zor vilayetindeki bir IŞİD hedefine yönelik Koalisyon'la ortaklaşa bir operasyon düzenlemiştir. Operasyonda Ahmed İsa İsmail el Zavi ve Ahmed abd Muhammed Hasan el Cuğayfi öldürülmüştür."

Açıklamada ayrıca, Zavi'nin IŞİD'in 'Kuzey Bağdat Valisi' olduğu ve IŞİD üst yönetimine Bağdat'ın kuzeyindeki faaliyetlere ilişkin rehberlik ettiği; Cuğayfi'nin ise IŞİD'in Suriye ve Irak'ta lojistik ve tedarik sorumlularından olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bu iki IŞİD liderinin ortadan kaldırılması IŞİD'in masum sivillere ve güvenlik ortaklarımıza yönelik saldırılarını bertaraf edecektir" ifadesi kullanıldı. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.