Devrim Muhafızları:uçak seyir füzesi sanıldı

Devrim Muhafızları:uçak seyir füzesi sanıldı

İran Devrim Muhafızları Komutanı Emir Ali Hacızade, Ukrayna uçağının 'seyir füzesi sanıldığı için vurulduğunu' söyledi. Hacızade, 'Devrim Muhafızları'nın tam sorumluluk aldığını' dile getirdi.

İran Devrim Muhafızları Komutanı Emir Ali Hacızade, ‘Devrim Muhafızlarının tam sorumluluk aldığını’ söyledi. Hacızade, Ukrayna uçağının seyir füzesi sanıldığı için kısa menzilli füzeyle vurulduğunu söyledi.

İran Devrim Muhafızları Komutanı, “Böyle bir kazaya şahit olmaktansa ölmüş olmayı dilerdim” dedi.

İran, Ukrayna Havayolları’na ait yolcu uçağının ‘hassas askeri bir noktanın’ üzerinden geçerken ‘insani hata’ sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü söylemişti. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Bu, kolayca bir kenara bırakılacak mesele değildir. Facianın nedeni ve failleriyle ilgili tahkikat devam etmeli ve bu affedilemez yanlışın sorumluları hakkında yasal işlem yapılmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

HAMANEY: KUSURLAR İNCELENSİN

Olaydan derin üzüntü duyduğunu söyleyen İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney de, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Hamaney, “Bu acı verici olayda muhtemel kusurlar ve eksikliklerin incelemesi için Genelkurmay Başkanlığına kesin talimat veriyorum.” ifadelerini kullandı. İlgili makamlara seslenen Hamaney, benzer hadiselerin tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.