Devrim Muhafızları'ndan misilleme: Suriye'ye füze fırlattılar!

Devrim Muhafızları'ndan misilleme: Suriye'ye füze fırlattılar!

Ahvaz'da bir askeri geçit törenine düzenlenen saldırının ardından 'unutulmaz ve ölümcül bir intikam alma' yemini eden İran Devrim Muhafızları, Suriye-Irak sınırındaki militanları hedef aldı.

İran Devrim Muhafızları, Suriye-Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Ebu Kemal ilçesine füze saldırısı düzenledi.

Yüzlerce kilometre menzilli füzelerle düzenlenen saldırının, geçen hafta İran’da 25 kişinin ölümüne yol açan saldırıya misilleme olduğu belirtildi.

Tasnim haber ajansı, Devrim Muhafızları tarafından düzenlenen saldırıda altı Kıyam füzesi kullanıldığını duyurdu. Füzelerin İran’ın Irak sınırındaki Kirmanşah vilayetinden, yani 570 kilometre uzaktan fırlatıldığı belirtildi.

Devrim Muhafızları’ndan yapılan açıklamadaysa, füzelerin ’22 Eylül’de bir askeri geçit töreni sırasında 25 kişinin ölümüne ve 69 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırıya misilleme olarak’ fırlatıldığı, ‘ABD ve bölgesel güçlerin desteklediği kâfir teröristlerin üslerinin hedef alındığı’ bilgisi verildi. Açıklamada, “aralarında ABD’nin de desteklediği IŞİD liderleri bulunan çok sayıda teröristin öldürüldüğü” belirtildi.

Fars haber ajansının yayımladığı bir videoda ise füzelerin üzerine ‘Suud ailesine ölüm’, ‘Amerika’ya ölüm’, ‘İsrail’e ölüm’ gibi sloganların yazılı olduğu görülüyor.

İran, Ahvaz’daki saldırıdan ABD’yi ve başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkelerini sorumlu tutmuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.