Devlette yeni 've' planı

Devlette yeni 've' planı

Hükümetin 24 Haziran seçimleri sonrası yeni devlet yapılanması planını içeren bir rapor hazırlandı.

İktidarın ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin teknik hazırlıkları tamamlanma aşamasına geldi. Kulislere göre 24 Haziran sonrası yürürlüğe konması planlanan ‘yeni yapılanma’ çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bölünerek ‘kültür’ bölümü MEB’e verilecek, ‘turizm’ bölümü ise tek elde toplanacak. Yeni sisteme uyum kapsamında, uzun süredir Başbakanlık bünyesinde oluşturulan bir komisyon tarafından teknik hazırlık yapılıyor.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, bu komisyon AK Parti bünyesindeki uyum komisyonları ile koordineli olarak, seçimlerden hemen sonra, kamunun yeniden yapılandırılması kapsamında, hangi bakanlıkların bölüneceği veya birleştirileceği, lağvedilecek kamu kurumları, birleştirilecek kurumlar ve yeni oluşturulacak kurumlarla ilgili ayrıntılı bir rapor hazırladı. Habere göre emekli üst düzey bürokratlardan da yardım alınarak hazırlanan rapor, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. Yeni sisteme uygun bir devlet yönetimi şemasının yer aldığı bu raporda bulunan öneriler konusunda son karar Erdoğan tarafından verilecek.

Kulislerde yeni yapılanma çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bölünerek ‘kültür’ bölümünün MEB’e, ‘turizm’ bölümün ise tek elde toplanacak ekonomiye yönetimine bağlanması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, ‘Şehircilik ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’ olarak yapılandırılması, ‘çevre’ bölümünün ise Orman Bakanlığı ile ilişkilendirileceği belirtiliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ‘Su’ bölümünün Enerji Bakanlığı bünyesinde değerlendirilmesi, Tarım, Orman ve Çevre Bakanlığı adı altında yeni bir bakanlık kurulabileceği, güvenlikle ilgili tüm birimlerin tek bakanlık altında toplanması, yine gençlik, kadın, sosyal politikaların da tek elden yürütülmesinin planlandığı ifade ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.