Devlet Bahçeli: İdlib'de yaşayan sivil halk rahat bir nefes aldı

Devlet Bahçeli: İdlib'de yaşayan sivil halk rahat bir nefes aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı, Soçi mutabakatını değerlendirdi. Bahçeli "İdbil'de yaşayan sivil halk rahat bir nefes aldı" dedi.

Rusya ve Türkiye’nin “İdlib’de silahsız bölgenin sınırları konusunda” anlaşma sağlamasının ardından, açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli “Sonunda ve şimdilik İdlib’de yaşayan sivil halk rahat bir nefes almıştır. Suriye’deki barış ve huzur arayışlarına önemli katkılar sağlanmıştır” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleşen zirvenin ardından İdlib mutabakatını imzalamışlardı.

ABD’NİN AMACI KAOSTUR, KRİZDİR’

MHP Kadın Kolları İstişare Toplantısı’nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , ABD’nin her ne kadar İdlib için alınan bu kararı desteklediğini ifade etmiş olsa da terör örgütlerine yaptığı silah desteğini hala kesmediğini belirterek, “ABD gerçekten bölgede kalıcı barış ve istikrar istiyorsa terör örgütlerinin hamiliğini yapmaktan vazgeçmelidir. Anlaşıldığı kadarıyla, ABD’nin Suriye’de siyasi istikrar diye bir derdi yoktur. ABD’nin amacı kaostur, krizdir, siyasi buhrandır. Üstelik bir terör örgütüne karşı, başka bir terör örgütüyle işbirliği yaparak samimiyetsizliğini açıkça göstermiştir. Buna karşılık yapılacaklar bellidir. Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden kanun ve insanlık dışı her örgütle kararlı mücadele şarttır ve kaçınılmazdır. ” şeklinde konuştu.

‘SURİYE’NİN GELECEĞİNDE TEK SÖZ SAHİBİ SURİYE HALKI’

Devlet Bahçeli, Irak’ın Türkiye sınırı boyunca asker konuşlandırmasının dikkat çekici olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
“Irak, teröristlerin imha edilmesinden neden rahatsızdır? Irak’ın sınırlarımız boyunca asker konuşlandırmasında ABD’nin rolü var mıdır? Bu soruların cevapları aynı zamanda bölgesel istikrar açısından kimlerin samimiyetle mücadele edip etmediğinin de delili olacaktır. İdlib’de oluşturulan gözlem noktaları da bu kapsamda görevini başarıyla icra etmektedir. Suriye’nin geleceğinde ise tek söz sahibinin Suriye halkı olduğu asla unutulmamalıdır. Ve de zalim Esad’la gidilecek hiçbir yer yoktur, olamayacaktır.” (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.