Devlet Bahçeli: ABD’nin maksadı başka, senaryo farklı

Devlet Bahçeli: ABD’nin maksadı başka, senaryo farklı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'nin 3 PKK yöneticisi için para ödülü koymasını "Yeni bir cambaz oyunu sahnededir" şeklinde değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’deki ara seçimler ve ABD’nin 3 PKK yöneticisi için para ödülü koymasıyla ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yaptı.

‘TRUMP SIKIŞTI, ZORA DÜŞTÜ’

Türkiye-ABD ilişkilerinin 1945 yılından beri “dalgalı bir seyir, inişli çıkışlı bir süreç, sabır ve sinirleri gerip gerip yumuşatan bir ilişki safhası” yaşadığını belirten Devlet Bahçeli, “Demokratlar Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu ele geçirdi. Trump sıkıştı, siyaseten zora girdi, dara düştü. Önemli olan ABD’nin bundan sonra Türkiye’yle ilişkilerini nasıl ve ne şekilde tesis edeceğidir” ifadelerini kullandı.

‘YENİ BİR CAMBAZ OYUNU SAHNEDE’

ABD’nin PKK yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan için para ödülü koyması kararını değerlendiren Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:

“Halbuki, malum üç teröristin adres ve koordinatlarını en iyi bilen ABD’dir. İsteseler bu canileri elleriyle koydukları gibi bulurlar. ABD’nin maksadı başkadır, senaryo farklıdır. Yeni bir cambaz oyunu sahnededir. Akıllarınca YPG’yi sivriltip PKK’yı sobeliyorlar. Çok iyi biliyorlar ki; PKK=YPG’dir.”

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.