Dersim'de mermer ocağına karşı eylem

Dersim'de mermer ocağına karşı eylem

Dersim Ekoloji Meclisi, Pertek ilçesine bağlı Koçpınar köyünde doğa ve köylülere zarar veren mermer ocağının kapatılmasını istedi.

DERSİM - Dersim Ekoloji Meclisi, Pertek ilçesine bağlı Koçpınar köyünde ELEMAR şirketi tarafından işletilen mermer ocağının durdurulması talebiyle işletmenin bulunduğu yerde açıklama yaptı.

Açıklamaya, HDP, DBP, ESP, Partizan, DHF ve EMEK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda köy sakini de katıldı. Davul zurna eşliğinde halaya duran yurttaşlar sık sık "Direne direne kazanacağız", "Doğa talanına hayır" sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Dersim Ekoloji Meclis üyesi Eren Demir, ELEMAR şirketi tarafından işletilen mermer ocağının köylülere rahatsızlık verdiğini ve doğayı talan ettiğini belirterek, "Şirket şunu bilmeli ki Dersim halkı doğasını, kültürüne zarar veren bütün güçleri ilk önce Dersim'den vücut büyüttükçe, güç büyüttükçe diğer bölgelerden def edecek" dedi.

Dersim halkının yıllardır saldırıyı, talanı, soykırım ve sömürüyü çok iyi bildiklerini belirten Demir, "Tek vücut ve tek oluk halinde bir ırmak gibi beraberce akıp bütün tehditlerle birlikte mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz" dedi. Demir, doğaya zarar veren işletmenin kapatılması gerektiğini belirtti.

Açıklama alkış ve sloganlar eşliğinde sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.