Dersim festivali başlıyor

Dersim festivali başlıyor

Dersim’de hazırlıkları tamamlanan Munzur Kültür ve Doğa Festivali, yarın başlayacak.

Bu yıl 19’ncusu düzenlenecek Munzur Kültür ve Doğa Festivali, “Dersim’e, inancına, diline, kültürüne sahip çık, yaşa ve yaşat” şiarıyla yarın başlıyor. 4 gün sürecek olan festivalin tüm hazırlıkları tamamlandı. Festival için Tunceli Valiliği’ne yapılan resmi başvuruya şimdiye kadar yanıt verilmezken, festival tertip komitesi yaptığı görüşmelerde, valilik yetkililerinin sözlü olarak festivale izin verildiğini belirtti.  

YARIN START ALACAK

Festival boyunca müzikten ekolojiye, felsefeden güzel sanatlara, tiyatrodan sinemaya, kadın atölyelerinden çocuk atölyelerine kadar birçok etkinlik düzenlenecek. Festival etkinlikleri, yarın saat 12.30’da Seyit Rıza Meydanı’nda yapılacak kitlesel açıklama ve çerağların uyandırılmasıyla start alacak. Festival etkinliklerinin yapılacağı stadyumda ise sahne kurulmaya başlandı. Ayrıca festivale gelenler için öğrenci yurtları açılacak. 

AYAZ VE NUPELDA’YA ATFEDİLDİ

Bu yılki festival, Ovacık ilçesi Bilgeç köyünde 15 Temmuz’da patlama sonucu yaşamını yitiren Nupelda (4) ile Ayaz (8) Güloğlu kardeşler şahsında tüm çocuklara atfedildi. 

KENTE GELİŞLER BAŞLADI

Dersim, festivalde her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye ve dünyanın birçok yerinden gelenleri ağırlayacak. Festivale katılmak isteyen yurttaşlar dün itibari ile kente gelmeye başladı. 

HALKA KATILIM ÇAĞRISI

Festival Tertip Komitesi de Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin bir halkın tarihine, kültürüne, inancına, diline ve doğasına sahip çıkma çabası olduğunu belirterek, herkesi festivale daha güçlü katılmaya çağırdı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.