Dersim Devrimci Güç Birliği'nin adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir oldu

Dersim Devrimci Güç Birliği'nin adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir oldu

"Dersim Devrimci Güç Birliği"nin belediye başkan eşbaşkan adayları bugün düzenlenen etkinlikle açıklandı. Merkez belediyesi için Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir aday gösterildi.

HDP’nin de yer aldığı “Dersim Devrimci Güç Birliği”nin belediye başkan eşbaşkan adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir oldu.

Emek Partisi (EMEP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Partizan’ın oluşturduğu “Dersim Devrimci Güç Birliği”nin belediye eş başkan adayları, bugün yapılan etkinlikle tanıtıldı. Etkinliğe HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, DBP, Demokratik Alevi Derneği, EMEP, ESP, Partizan ve TİP temsilcileri katıldı.

Merkez Belediye Eşbaşkan Adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir, Nazımiye adayları Rahime Kızılkan ve Özkan Aslan; Hozat adayları Nesimi Ataş ve İlknur Doğan, Ovacık adayları Serpil Argın ve Sinan Zenk, Akpazar adayları Orhan Çelebi ve Songül Doğan olarak belirlendi.

‘BİZİ BULUŞTURAN ÖCALAN’IN FİKRİYATIDIR’

Etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Hiçbir zaman tabularımız olmadı, kapılarımızı kapatmadık. Dedik ki ‘Hep birlikte siyaset yapacağız.’ Haklarımızı elde edene kadar üreten bizsek yöneten biz olacağız. Bu anlamıyla 70’lerden bugüne bu fikriyatı ördük ördük ve büyük bir paradigma ile buluşturduk. İşte bu fikriyatı ören, geçmişten bugüne taşıyan, bu paradigmayı var edene buradan bin selam olsun. İmralı’ya, Sayın Öcalan’a bin selam olsun. Bizi buluşturan bu fikriyattır, bize düşen bunu iktidara taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

‘BELEDİYELERİMİZİ GERİ ALACAĞIZ’

Belediyelere kayyım atanmasını hatırlatan Temelli, “Kayyumlar faşist zihniyetin yerellerdeki atanmış temsilcileridir. Belediyelerimiz bunlar tarafından gasp edilmiştir. 31 Mart’ta belediyelerimizi geri alacağız, bu kayyumları süpürüp alacağız. Sadece belediyeleri almak için bu seçimlere girmiyoruz. Yeni bir yaşamı var etmek için giriyoruz” dedi.

“Dersim tüm Türkiye’ye bugüne kadar nasıl örnek olduysa yine örnek olacak” diyen Sezai Temelli, “Bugün Türkiye’nin her yerinde güç birlikleri ittifakları yapabiliyorsak, bu biraz da Dersim’in mücadele tarihinden ve onun yol göstericiliğinden geliyor. Onu buradan selamlamak istiyorum” diye konuştu.

‘KİRLİ İTTİFAK İÇİNDEKİLER BİZİ KENDİ GİBİ SANIYORLAR’

HDP’nin bazı büyükşehirlerde aday çıkarmama kararıyla ilgili yorumlara yanıt veren Temelli, şunları söyledi:

“Olanca gücümüzle faşizme karşı AKP-MHP blokuna karşı yan yana geleceğimizi söyledik. Şimdi bunun bütün bordrolu gazetecileri televizyonlara üşüşmüşler, sabahtan akşama kadar bizim ittifakımızı konuşuyorlar. Biz kimseyle pazarlık yapmadık, ittifak yapmadık. Biz Ankara kulislerinde zaman harcamadık. Biz bütün zamanımızı halkla beraber, sokaklarda, meydanlarda, iş yerlerinde demokrasi barış mücadelesi için harcadık. Bunu bilmeyenler her türlü kirli ittifak içinde yoğrulanlar, bizi de kendileri gibi bir parti sanıyorlar. Öyle olmadığımızı 24 Haziran’da o barajı onların başlarına nasıl yıktıysak 31 Mart’ta da kayyumları göndererek göstereceğiz.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.