Dersim Cansız'ı karşılamaya hazır

Dersim Cansız'ı karşılamaya hazır

Dersim'e Cuma günü getirilmesi ve toprağa verilmesi beklenen PKK'nin kurucularından Sakine Cansız'ın cenaze töreni için hazırlıklar son aşamasına gelirken, kent merkezi ise 3 Kürt kadın siyasetçinin fotoğrafları ile donatıldı.

DERSİM - Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak günü 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve gençlik hareketi aktivisti Leyla Şaylemez'in suikast sonucu katledilmesinin ardından yapılan işlem ve cenaze törenin ardından cenazelerin Diyarbakır'a getirilmesi bekleniyor.

Diyarbakır Batıkent Meydanı'nda Perşembe günü saat 11.00'de yapılacak kitlesel cenaze törenin ardından cenazeler memleketlerine gönderilecek. Törenin ardından Dersim'e getirilecek olan Cansız'ın cenaze töreni için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Cuma günü sabah saat 08.00'de Diyarbakır'dan Dersim'e doğru yola çıkarılacak olan Cansız'ın cenazesi Dersim'in girişinde bulunan Seyitler Köprüsü'nde kitlesel olarak karşılanacak. Dağ Mahallesi'nde bulunan ailesinin evine getirelecek cenaze, burada yapılan anma sonrası omuzlara alınarak Dersim Cem Evi'ne götürülecek. Saat 13.00'da cem evinde gerçekleştirilecek tören sonrası cenaze, tekrar omuzlara alınarak Asri Şehitlik Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Cansız'ın defin edileceği Asri Şehitlik Mezarlığı'nda sabah saatlerinden itibaren kar temizleme çalışmaları devam ederken, cenazenin defin edileceği mezar da hazırlandı. Cansız'ın doğduğu Batman köyü Taxtal mezrasında da yol açma çalışmaları başladı.

Gerçekleştirilecek karşılama töreni için başta BDP Dersim İl Örgütü ve Dersim Belediyesi binaları olmak üzere kentin bir çok yerine siyah bezler ve katledilen 3 Kürt kadın siyasetçinin resimleri asıldı.  DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum