Dersim Barosu: Hozat’taki yangına müdahale edilsin

Dersim Barosu: Hozat’taki yangına müdahale edilsin

Dersim Barosu, Hozat kırsalındaki yangınlara bir an önce müdahale edilmesi çağrısı yaptı.

Bir haftayı aşkındır süren Hozat’taki orman yangınlarına yetkililer tarafından müdahale edilmezken Dersim Barosu, yaptığı yazılı açıklama ile “Hozat ilçesi kırsalındaki orman yangınlarına bir an önce müdahale edilsin” çağrısı yaptı.

Dersim’in Hozat ilçesindeki Aliboğazı’nın Değirmendere, Zoğar, Zenge, Koçeri, Bozan, Koskozulca ve Dündül bölgelerinde bir hafta önce başlayan yangın büyüyor. Amutka karakolundan atılan havan topları ve kobra helikopterlerin bölgeyi bombalaması sonucu çıktığı iddia edilen yangının söndürülmesi konusunda yetkililer, sessizliklerini koruyor.

‘ORMAN YAKMAK, GENEL VE ÖZEL AF KAPSAMINA ALINAMAZ’

Yangınlara ilişkin yazılı açıklama yapan Dersim Barosu, devletin, ormanların korunması ve sahalarının genişletilmesi için gerekli kanunları koyarak tedbirleri almakla yükümlü olduğunu hatırlatarak, “Ormanların tahrip edilmesine yol açan siyasi propaganda yapılamaz; münhasıran orman suçları için genel ve özel af çıkarılamaz. Ormanları yakmak, ormanı yok etmek veya daraltmak amacıyla işlenen suçlar genel ve özel af kapsamına alınamaz” dedi.

Hozat ilçesinde devam eden yangına derhal müdahale edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Ülkemizin en önemli florastik ve faunastik zenginliğini barındıran coğrafyamızda orman yangınları kültürel ve doğal miras sahalarımızı yoğun şekilde tahrip etmektedir. 6831 sayılı Orman Kanunu; 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümleri çerçevesinde gerekli iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi hukuksal zorunluluktur. Tunceli Barosu olarak hukuksal süreci takip ediyoruz.” (Kaynak: EVRENSEL)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.