Derecik beldesine 18 saat aradan sonra elektrik verildi

Derecik beldesine 18 saat aradan sonra elektrik verildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesine 18 saat aradan sonra elektrik verildi.

Derecik beldesinde yaşanan elektrik kesintisi yaklaşık 18 saat aradan sonra giderildi.

Hakkari bölgesinde elektrik faturalarını zamanında ödemesi ve kaçak kullanım oranının yok denecek düzeyde olmasıyla bilinen Derecik beldesindeki elektrik kesintileri belde sakinlerini mağdur ediyor. 

Kesinti öncesinde ve sonrasında bilgilendirilmediklerini belirten belde sakinleri duruma tepki gösterdi. Dün gece kesilen elektriğin bugün akşam 17.00 sularında verildiğini belirten belde sakinleri en ufak bir fırtınada bu sıkıntıları yaşadıklarını belirterek beldedeki mevsim koşullarının Hakkari il genelinin tümünden daha iyi olduğunu hatırlatarak VEDAŞ'ın beldelerine yeteri kadar önem vermediğini savundular. 

Belde sakinleri, "VEDAŞ'ın bazı yerleşim yerlerine dönük, "ama orada kaçak kullanım var" diye başlayan açıklamlarını görüyoruz zaman zaman. Hadi oralarda kaçak var diye kesiyorsunuz veya trafolar kaldırmıyor diyelim, peki Derecik'te neden bu kadar kesinti yaşanıyor. 17-18 saatlik kesintiyi hiçbir bahaneyle izah edemezler. VEDAŞ'ın bu halka açıklama yapma zorunluluğu var. On binlerce insanı 17-18 saat elektriksiz bırakmanın açıklamasını yapmaktan aciz VEDAŞ, Van'da her bir kesinti için haber ajanslarına demeç veriyor. Van'da yaşayan vatandaşlarla ne farkımız var?" dediler. 

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.