Depremzedeler, geç kurulan çadırlara yerleştiriliyor

Depremzedeler, geç kurulan çadırlara yerleştiriliyor

Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan ve sabah meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin en çok hasar verdiği Van'ın Başkale ilçesinin Özpınar Mahallesi'nde, AFAD ve Kızılay ekiplerince kurulan çadırlara depremzedeler yerleştirilmeye başlandı.

Depremin en çok etkilediği Başkale ilçesinin Özpınar Mahallesi'nde vatandaşlar geç de olsa çadırlara yerleştirildi. Dar olan köy yoluna sabah saatlerinde çok fazla araç girişi yapıldığı için öğlen saatlerinde trafik kilitlendi. Çadırlar ve yardım malzemeleri araç kuyruğu nedeniyle tıkanan yolda mahsur kalınca çadırlar deprem bölgesine geç ulaştı. 

Depremzedeler gece saatlerine kadar dondurucu soğukta çadırların kurulmasını bekledi. Çadırlar kurulunca yerleşmeye başlayan depremzedeler bu kez de bir süre ısıtıcıları bekledi. Birçok depremzede bu sırada çadır kentten ayrılarak çevre köylerdeki akrabalarının yanına gitmek zorunda kaldı. Gece saat 21.00 sıralarında depremzedelere ısıtıcalar verilmeye başlandı.

20200223_2_40997650_52438438_web.jpg

Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Osman Uçar, yaptığı açıklamada, "Bin ısıtıcı, 6 bin 120 battaniye, 616 yatak ve 16 metrekarelik bin 160 çadırımız deprem bölgesine ulaştı. Hayvan çadırı olarak da 112 metrekare çadırlarımız şu an buraya ulaştı. Bazı malzemelerimiz de yolda. Kızılay ekipleri sıcak çorba ve kumanya dağıtımı yaptı. Yine sivil toplum örgütlerindeki yardımların bir kısımı da gelmeye başladı." dedi.

Köylerde arama tarama çalışmalarının tamamlandığını belirten Uçar, şunları kaydetti:

"Şu an kurtarılmayı bekleyen bir vatandaşımız yok. Yıkık sayısı fazla görünüyor. Bugün itibariyle hasar tespit çalışmaları başladı. İnşallah yaraları en kısa sürede saracağız. Çadır kurulumu devam ediyor. Köylerimize ısıtıcılar sevk ettik. Aileleri de çadırlara yerleştirmeye başladık. Ailelerin evlerine yakın yerlerde çadır kurma talepleri vardı. Evlerinin yakınlarına da çadır kurmaya başladık. Bütün ekiplerimiz seferber olmuş durumda. Tüm köylerde ekiplerimiz çalışıyor."

20200223_2_40997650_52438436_web.jpg

Başkale'deki Deprem bölgesinden fotoğraflar

Başkale'deki Deprem bölgesinden fotoğraflar

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.