Depremde ölü sayısı 39'a yükseldi

Depremde ölü sayısı 39'a yükseldi

İzmir'deki depremden sonra yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD ölü sayısının 39'a yükseldiğini, toplam 885 kişinin yaralandığını açıkladı.

AFAD, saat 22.15 itibariyle İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen depremde ölü sayısını 39'a yükseldiğini duyurdu. Toplam 885 kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada, 9 binada arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

KOCA: 3 HASTANIN DURUMU AĞIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavileri devam eden hastaları ziyaret etti. 

Ziyaretin ardından açıklama yapan Koca, "Servislerimizde yatan toplam 243 hastamız var. Maalesef an itibarıyla 35 canımız hayatını kaybetti. Toplam 823 kişi sağlık kuruluşlarımıza müracat etti" dedi.

3 hastanın durumunun ağır olduğunu aktaran Koca, "Şu an yoğun bakımlarımızda 8 hastanın olduğunu, 3 hastamızın durumunun ağır olduğunu söyleyebilirim. Diğer hastalarımız serviste takip ediliyor. Şu ana kadar ameliyatı, müdahalesi yapılan 15 hastamız oldu. Müdahalesi yapılan hastalarımızda ciddi bir durumun olmadığını söyleyebilirim" diye konuştu. 

İlk kez salgın döneminde depremle karşılaşıldığını belirten Koca, "Bugüne kadar örneğini görmediğimiz şekliyle salgın döneminde bir deprem felaketiyle karşı karşıyayız. Bu dönemde salgınla mücadele ederken tedbirlere hassasiyetle vatandaşlarımızdan uymalarını özellikle istiyoruz. Deprem afetiyle mücadele ederken salgına yenik düşmemeliyiz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: ENKAZDAN 103 KİŞİ KURTARILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem yaşanan İzmir'e geldi ve yetkililerden bilgi aldıktan sonra açıklama yaptı.

Ölü ve yaralı sayılarını aktaran Erdoğan, “Şu itibariyle 37 vefatımız var, 885 yaralımız var. Bunlardan 667'si taburcu olmuş vaziyette. 218 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor. 8 yoğun bakım var, bunların içinde 3 tane ağır hastamız var. Ve şu ana kadar enkazdan kurtarılan vatandaşlarımızın sayısı 103” dedi.

Bakanların deprem bölgesindeki çalışmaları takip ettiğini söyleyen Erdoğan, çalışmaları İzmir Valiliği'nin koordine ettiğini aktardı.

Erdoğan, “Belediye başkanımız aynı sürecin içinde o da yer aldı. Bütün bunlarla birlikte milletvekili arkadaşlarımdan İzmir Milletvekilimiz Binali Yıldırım Bey, süreci yakından takip etti” diye konuştu.

'EN KISA SÜREDE VATANDAŞLARIMIZIN TAŞINMASINI SAĞLAYACAĞIZ'

Evleri yıkılanlara kira ve eşya yardımı yapılacağını belirten Erdoğan, “Enkaz kaldırma çalışmalarımız devam ederken bir taraftan da nerede rezerv alan var, bu çalışmaları yapıp rezerv alanlara göre de Çevre Şehircilik Bakanlığımız buralarda süratle adımları atacak. Elazığ ve Malatya deneyimini burada değerlendireceğiz. İnşallah inşaat çalışmalarına başlayacağız ve en kısa sürede vatandaşlarımızın taşınmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, okulların 1 hafta süreyle kapalı olacağını ve yeni değerlendirmenin süre sonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacağını söyledi. 

AFAD: 658 ARTÇI YAŞANDI

AFAD'ın saat 22.15'de yayınladığı bilgilendirme notuna göre ise son durum şöyle: 

- 30.10.2020 Cuma günü, saat 14.51’de Ege Denizi Seferihisar açıklarında 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 16,54 km derininde meydana gelen depremin en yakın yerleşim birimi olan İzmir ilinin Seferihisar ilçesine uzaklığı 17,26 km'dir. Deprem sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 40 artçı olmak üzere, toplam 658 artçı sarsıntı yaşanmıştır.

- SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre 1’i boğulma sonucunda olmak üzere toplam 39 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 885 vatandaşımız yaralanmıştır. İzmir’de halen 9 binada arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

- Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan alınan bilgiye göre meydana gelen deprem sonrası 19 tekne batmış, 23 tekne ve 1 kara aracı Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarılmış, 43 tekne karaya oturmuştur. Sahil Güvenlik Komutanlığınca kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.