Depremde can kaybı 39'a yükseldi

Depremde can kaybı 39'a yükseldi

Elazığ Sivrice merkezli depremde halen iki kişi enkaz altında. Can kaybı 39'a yükselirken, 128 kişinin tedavisi ise sürüyor.

Elazığ’da 6,8’lik depremin en fazla yıkıma yol açtığı Sürsürü Mahallesi’nde çalışmalar devam ediyor. Dün son olarak Sürsürü Mahallesi’ndeki Dilek Apartmanı enkazında sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında enkaz altındaki 3 kişiden birinin cesedine ulaşıldı. Ekipler halen enkaz altında iki kişinin olduğunu belirtiyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, valilikte yaptığı açıklamada, “Ağır hasarlı ve yıkılacak evler için 30 bin lira, acil kira ödeneği olarak da 11 bin lira olmak üzere toplam 41 bin lira verilecek” dedi. Soylu, köylerde yıkılan evler içinse 16 bin lira destek vereceklerini söyledi.

Deprem sonrası bölgede 21’inin büyüklüğü 4’ün üzerinde, toplam 948 artçı deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem sonrasında hastanelere başvuran bin 607 kişiden bin 515’inin taburcu edildiğini duyurdu.

Şimdiye kadar 45 kişi enkazdan sağ kurtarıldı, 39 kişi hayatını kaybetti.

AFAD açıklamasında, hasar tespit çalışmalarıyla ilgili şu bilgilere yer verildi: “Elazığ ve Malatya’da incelenen 2 bin 945 binadan bin 521 binadan 87’sinin yıkıldığı, bin 287’sinin ağır hasar aldığı, 56’sının orta ve 876’sının az hasarlı olduğu belirlendi. Acil olarak yıkılacak 12 binanın tespit edildiği çalışmalarda, 627 binanın ise hasarsız olduğu tespit edildi.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum