Deprembilimci Ahmet Ercan'ın 'Depremde yoksullar ölür' sözleri sosyal medyada gündem oldu

Deprembilimci Ahmet Ercan'ın 'Depremde yoksullar ölür' sözleri sosyal medyada gündem oldu

Deprembilimci Prof. Dr. Övünç Ahmet Ercan "Depremde yoksullar ölür, zenginler ölmez. Hiçbir ünlünün, hiçbir zengin bir kişinin enkaz altından çıkarıldığını duymadınız, duymayacaksınız. Ana sorun yoksulluktur" dedi.

Fox Ana Haber'e konuk olarak katılan Prof. Ercan şunları söyledi:

"Deprem ve terör yoksulun sorunudur. Bir ülkede yoksulluğu yenmedikçe depremlerin adı ölüm olur. İnsanlar istedikleri için kötü ev yapmıyorlar. Çünkü yer inceleme çalışmalarına, inşaat mimari projelerine para ödemeleri gerekiyor. Bir ülkede deprem sorununu çözmek için o ülkenin ekonomisinin düzelmesi gerekiyor. Yani yoksulluk ne kadar fazlaysa deprem size o kadar yakındır. Depremde zaten yoksullar ölür, zenginler ölmez. Hiçbir ünlünün, hiçbir zengin bir kişinin enkaz altından çıkarıldığını duymadınız, duymayacaksınız. Ana sorun yoksulluktur."

Doç. Dr. Ergin Ulutaş, İzmir depreminin ardından yaşanan su basması olaylarını değerlendirdi

İzmir depreminin ardından yaşanan su basmasını Habertürk'e değerlendiren Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim üyesi Doç. Dr. Ergin Ulutaş, "Bizim gibi ülkelerde meydana gelen tsunamilerden sonra 10-15 dakika içine sahilden yukarılara çıkmak gerekir" diye konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.