Denizli'de 6 büyüklüğünde deprem

Denizli'de 6 büyüklüğünde deprem

Denizli'de 4.2 ve 6.0 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremle ilgili bilgi veren Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, "2-3 evin yıkılmasıyla ilgili bilgi aldık. Bölgelere iş makineleri ve ekipler gönderdik. Hiçbir can kaybımız yok" dedi.

Denizli’de saat 14.19’da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bozkurt ilçesinde meydana gelen ilk depremden yaklaşık 6 dakika sonra yine aynı noktada 14.25’te 6.0 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na göre 14.19’da meydana gelen ilk deprem yerin 17 kilometre derinliğinde gerçekleşti. İkinci deprem ise yerin 7 kilometre derinliğinde oldu. Deprem Antalya, Burdur ve Isparta’da da hissedildi.

Deprem sonrası bir evin yıkıldığı ve Çardak Havaalanı’nın tavanında çökme oluştuğu bildirildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan kendilerine ulaşan bilgilerde herhangi bir can kaybı yaşanmadığını aktardı. Zolan, “Ekiplerimiz destek için sahaya çıktı. Baklan, Bozkurt ilçemize doğru gidiyorum. Gelen haberlerde bizi üzecek, can kaybı haberimiz yok çok şükür. Özetle şu anda Baklan, Bozkurt ve Çardak ilçelerimize doğru gidiyoruz. Ekiplerimiz orada” dedi.

Depremin ardından Bozkurt bölgesinde artçı sarsıntılar gerçekleşiyor. Saat 14.31 itibariyle 3.1, saat 14.45’te 2.1 ve saat 14.46’da 2.0 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

‘HER TARAFA EKİPLERİMİZİ YOLLUYORUZ’

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, depremin 15-20 saniye boyunca çok şiddetli bir şekilde meydana geldiğini dile getirdi. Çelik, “Depremde benim de makam odamın duvarı yıkıldı. Büyük bir korku oluştu. Herkes dışarıda. Kriz masası oluşturduk. 2-3 evin yıkılmasıyla ilgili bilgi aldık. Bölgelere iş makineleri ve ekipler gönderdik. Hiçbir can kaybımız yok. Artık ‘Mala gelsin’ diyoruz. Yıkılan binalar nedeniyle yaralılar var ancak hayati tehlike teşkil etmiyor. Biz toplantıdayken yan apartmanın duvarı üzerimize çöktü. Alt katımızdaki ilçe emniyet müdürlüğümüzün üzerine yıkıldı. İnsanlar evlerine girmiyor. Evlerde çatlaklar söz konusu. Mahalle muhtarlarıyla iletişim halindeyiz. Yardımlar gidiyor. Derin çatlaklar ve duvar göçükleri var. Hepimiz şu an kriz masasındayız. Her tarafa ekiplerimizi yolluyoruz.  Şu anda elektrikler kesik. Anons yapamıyoruz. Camii imamlarıyla vatandaşlarımızı uyarması için iletişime geçtik” dedi.

Tutluca Köyü muhtarı Hüdayi Karaşahin, “Köyümüzde çoğu evde hasar var. Vatandaşlar sokakta.. Herkes ağaçların gölgesinde, köy meydanında bekliyor. Herkes tedirgin şekilde sokaklarda” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.