Deniz Poyraz duruşmasında silahlı saldırı girişimi

Deniz Poyraz duruşmasında silahlı saldırı girişimi

Deniz Poyraz davasının duruşması görüldüğü esnada Bayraklı Adliyesi’ne gelen bir kişi uzun namlulu silahla saldırı girişiminde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne yönelik Onur Gencer tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu parti üyesi Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin açılan davanın dördüncü duruşması görülürken, elinde uzun namlulu silah bulunan bir kişi adliye önüne geldi.

Şahsın, polis tarafından etkisiz hale getirilmesinin ardından, polisle adliye önünde bekleyen kitle arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında polis, bir kişiye yumruk attı. Silahlı saldırgan gözaltına alındı.

'SOLCULAR NEREDE ÖLDÜRECEĞİM ONLARI'

Adliye önündeki kaldırımdan, otomatik silahla yolun ortasına gelerek silaha mermi süren saldırgan, "Solcular nerede, solcuları gösterin. Ben polise sıkmam. Getirin onları öldüreceğim" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

'GERÇEK FAİLLER KORUNUYOR'

Dördüncü duruşmadan önce İzmir Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Van Milletvekili Sezai Temelli, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kısa birer konuşma yaptılar. Saldırının bireysel bir eylem olmadığı siyasi bir katliam yapılmak istendiğini savunan siyasetçiler, Gencer'in arkasındaki gerçek faillerin korunduğu, hükümetin de bu saldırıda payının olduğu öne sürdüler.

Konuşmalarda saldırganın olaydan önce 105 defa keşif yaptığını, HDP'nin önünde seyyar karakol olmasına rağmen bunun görmezden gelindiğini savundular.

Serpil Kemalbay "Onur Gencer bu katliamda kullanılmış bir tetikçidir ama bu katliamın asıl failleri bu alçak katilin sırtını sıvazlamaya devam ediyor" dedi.

Sezai Temelli, büyük bir adalet arayışının için burada olduklarını söyledi, yapılan yargılamada adaletin üstünün kapatılması çabası olduğunu savundu.

'DERİN İLİŞKİLERLE GERÇEKLEŞTİĞİ ÇOK AÇIK'

Sezgin Tanrıkulu, konuşmasında bu olayı doğru tahlil edebilmek için cinayetten önceki aşamanın, olay sırasında güvenlik görevlilerinin tutumu ve yargılama sürecinin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini söyledi ve "Üç asamaya da baktığımızda bu katliamın derin devletin derin ilişkileriyle gerçekleştiği çok açık bir şekilde görülüyor" dedi.

'DAVA TARAFSIZ YÜRÜTÜLMÜYOR'

Duruşma başladı ve katılımcıların yoklaması ile devam ediyor. Poyraz ailesinin avukatları, mahkeme heyetine verdikleri hiçbir dilekçenin etkin olarak işleme sokulmadığını ve davanın etkin, adil ve tarafsız şekilde yürütülmediğini savunuyor.

Önceki duruşmada mahkeme heyeti, sanığa soru soracak avukat sayısını beş kişi ile sınırlamıştı. Bununla beraber yetki belgesi ile duruşmaya gelen avukatların isimleri tutanağa yazılmayınca, avukatlar reddi hakim talebinde bulunmuştu. Bu talebi yerinde görmeyen İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın duruşma salonuna getirilmesi yönünde ara karar almıştı ve Onur Gencer duruşmaya getirildi.Üç duruşmada mahkemeye başkanlık yapan hakimin görev yeri de Hakimler ve Savcılar Kurulu kararnamesiyle değiştirildi ve Karşıyaka Hakimliğine atandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.