Denetimli serbestlik hükümlüleri, Dilimli Barajında fidan dikti

Denetimli serbestlik hükümlüleri, Dilimli Barajında fidan dikti

Yüksekova'daki Dilimli Barajı'ndaki ağaçlandırma sahasına oluşturulan Adalet Ormanı'na, denetimli serbestlik hükümlüleri tarafından bin çam fidanı dikildi.

Ömer Oğuz'un haberi

Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Hakkari Orman İşletme Şefliği tarafından Dilimli Barajında 'Adalet Ormanı' adlı ağaçlandırma sahası oluşturuldu. Denetimli serbestlik hükümlülerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte coğrafi şartlar gözlenerek, yetişmeye uygun olarak seçilen bu sahaya, 1000 adet çam fidanı dikildi. 

Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı ve Denetimlik Serbestlik Müdürlüğü organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinliğe; Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Yüksekova Cumhuriyet Dr. Başsavcısı Özkan Gürdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, Ak Parti Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Ak Parti Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Şoförler Odası Başkanı Yavuz Özcan ve denetimlik serbestlik hükümlüleri katıldı.

Etkinlikte kısa bir açıklama yapan Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, “Ceza Tevfik Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığının birlikte Organize ettiği ve Türkiye genelinde gerçekleştirilen fidan dikim töreni için hepimiz buradayız. Türkiye’nin birçok yerinde daha önce gerçekleştiren ancak Yüksekova’da iklim şartlarından dolayı ilk kez gerçekleştiriyoruz. Umarım bu yeşeren fidanlar gelecek için birer umut olur. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

d1-065.jpg

d2-056.jpg

d3-034.jpg

d4-023.jpg

d5-010.jpg

d6-010.jpg

d7-004.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum