Demiryolunda bakım ihalesi seçimden üç gün önce iptal edilmiş

Demiryolunda bakım ihalesi seçimden üç gün önce iptal edilmiş

Tekirdağ Çorlu'da en az 24 kişinin canını alan tren faciasının meydana geldiği demir yolunun bakıma hazırlandığı ortaya çıktı.

Tekirdağ Çorlu’da meydana gelen ve en az 24 kişinin yaşamını yitirdiği, 318 kişinin yaralandığı tren faciasının sebebi tartışılıyor.

Kazanın yağmur sonucu rayların altındaki toprağın boşalmasından kaynaklandığı belirtilirken, söz konusu demir yolunun bakım ihalesinin ‘ödenek tahsis emri çıkmadığı’ için kısa süre önce iptal edildiği ortaya çıktı.

Evrensel’in haberine göre, Devlet Demir Yolları kazanın meydana geldiği İstanbul Halkalı – Tekirdağ Muratlı arasındaki tren yolunun bakımı için 11 Haziran’da ilan verdi; ihale, 6 Temmuz’da yapılacaktı. Ancak ihale, 24 Haziran erken seçimlerine üç gün kala, 21 Haziran 2018’de, ödenek olmaması gerekçesiyle iptal edildi.

HATTI KİM YENİLEDİ?

Facianın yaşandığı demir yolu hattını yenileyen şirket ise Unitek İnşaat. 2014 yılında Sirkeci-Uzunköprü Hattı Halkalı-Çerkezköy İstasyonları altyapı iyileştirilmesi ikmal inşaatı ihalesini alan Unitek’in web sitesinde yer alan bilgiye göre, çalışmalar 27 Ocak 2014-31 Aralık 2014 arasında tamamlandı. Buna göre, çalışmalarda köprüler, menfezler, istinat duvarları, fore kazık, ve drenaj kanalları yapıldı.

Unitek İnşaat’tan konuya dair henüz açıklama yapılmış değil. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.