Demirtaş'tan Tanrıkulu'na portre sürprizi

Demirtaş'tan Tanrıkulu'na portre sürprizi

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hapishanede bulunan HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Tanrıkulu, Demirtaş'ın cezaevinde çizdiği bir portre paylaşarak, "Ömür boyu saklayacağım bir hatıra" dedi.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP’nin önceki dönem Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası sosyal medya aracılığı ile açıklama yapan Tanrıkulu, Demirtaş’ın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Tanrıkulu, cezaevinden çıktıktan sonra Demirtaş’ın kendisine yaptığı bir sürprizi Gazete Duvar’la paylaştı.

Tanrıkulu, Demirtaş’ın çizdiği portresini paylaşarak “Bu portre benim için çok büyük bir sürpriz ve jest oldu”  yorumunda bulundu: “Onun kaleminden cezaevinden böyle bir armağan benim için büyük bir mutluluk. Ömür boyu saklayacağım bir hatıra.”

Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’a Meclis’te yaptığı konuşmaları başka yerde tekrar ettiği için ceza verildiğini, propaganda yaptığı gerekçesiyle verilen cezanın ise bu güne kadar karşılaştığı en yüksek ceza olduğunu dile getirdi.

Özellikle dosyanın Yargıtay’a gitmemesi için 5 yılın altında ceza verildiğini öne süren Tanrıkulu aynı heyetin 39. Ağır Ceza Mahkemesi olarak atandığını ve Sözcü Davası, Barış Akademisyenleri Davası ve Canan Kaftancıoğlu Davası gibi önemli dosyaların bu heyete verildiğini söyledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.