Demirtaş'tan Soylu'ya suç duyurusu

Demirtaş'tan Soylu'ya suç duyurusu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Soylu'ya "Kaleminden kan damlıyor" sözlerine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Seher’ kitabını kastederek kullandığı “Kaleminden kan damlıyor” ifadelerine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Demirtaş tarafından yapılan suç duyurusunda “Süleyman Soylu’nun konuşmasından anlaşılan, Selahattin Demirtaş’ın kitabının gelirini çocukların eğitimine bağışlaması AKP iktidarını rahatsız etmiştir. 6-7 Ekim olaylarında gençlerin ölüm emrini verdi denilen Demirtaş’ın eş genel başkanlığını yaptığı HDP’nin, 6-7 Ekim olaylarının araştırılması için Meclise verdiği önerge Süleyman Soylu’nun mensubu olduğu AKP’nin oylarıyla reddedilmiştir. Yani şüpheli Süleyman Soylu’nun konuşmasında bahsettiği gençlerin katledilmesi talimatını verenlerin ve bunun ortaya çıkmamasını isteyenlerin kimler olduğu açıktır” ifadeleri yer aldı.

HDP Grup Başkan Vekili Ahmet Yıldırım da, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanı Soylu’nun, Demirtaş’ın ‘Seher’ kitabını kastederek kullandığı “Kaleminden kan damlıyor” ifadesine yanıt verdi.

‘SOYLU BU KİTABA KARŞI ÇOK ÖFKELİ’

Yıldırım “İçişleri Bakanının Demirtaş’a yönelik sözlerini kendisine iade ediyoruz. Bakan bu kitabı okumamış, kendisine özeti de verilmemiş. Ayrıca bu kitaba karşı çok öfkeli. Öfkeli olma halini anlıyorum. Bu kitap onlarca baskı yaptı, yüz binlerce satışa ulaştı. Bu kitap, bir siyaset insanı ve bir edebiyat insanı olan Selahattin Demirtaş’ın üretkenliği bunların aklını başından almış. Selahattin Demirtaş sadece siyasetçi değil. Sanat ve edebiyat üretimi içine girebilen duygu, düşünce ve gönül insanıdır” ifadelerini kullandı.

SOYLU NE DEMİŞTİ?

Soylu, tutuklu HDP Milletvekili Selahattin Demirtaş’ın hapishanede geliri eğitim gören çocuklara bağışlanması amacıyla kitap yazması ile ilgili olarak “6-7 Ekim’de bu ülkenin çocuklarının katledilmesi talimatını veren Selahattin Demirtaş. Hapishanede kitap yazmışta, bakın bakın diyene bakın. Gelirini de çocukların eğitim süreci için kullanacakmış. Şaka ise bu gerçekten bizim için çok acı bir şaka. Milletle alay mı ediyor? Madem bu ülkenin gençleri ve çocuklarını o kadar düşünüyordun, partinin belediyelerinden gençlerin dağa götürülmelerine engel olsaydın ya. Teröre destek olacağına onlara lanet okusaydın ya. Çocuklarının dağdan getirilmesini isteyen ailelerin kurduğu çadıra uğrayıp onlara destek olsaydın ya. Şimdi tutmuş çocukların eğitimine destek olacakmış. Hiç zahmet etmesin Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür ve çocuklarımızın da eğitmek için onun parasına da puluna da, onun o kaleminden kan damlayan kitabına da ihtiyacı yoktur. Birileri kitap fuarında kitap imzalamışlar onun adına. Onlar da entel geçiniyorlar. Onlardan entel olmaz onlardan ancak dantel olur” diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.