Demirtaş ve Zeydan'dan mesaj

Demirtaş ve Zeydan'dan mesaj

Demirtaş ve Zeydan, yeni yasama yılı nedeniyle Edirne Cezaevi'nin önünde buluşan HDP'lilere mesaj gönderdi.

HDP’li milletvekilleri, Meclis Grubu, yeni yasama yılının başlaması nedeniyle TBMM’de yapılan oturuma katılmadı. HDP’liler Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş ile Hakkari Milletvekilimiz Abdullah Zeydan’ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nin önündeydi.

Cezaevinin önünde toplanan HDP’lilere Demirtaş ve Zeydan bir mesaj önderdi. Mesajı HDP Sözcüsü Osman Baydemir okudu. Demirtaş ve Zeydan “Öncelikle Meclis grubumuza bu anlamlı duruşları ve halk iradesine yönelik sahiplenme tutumları nedeniyle teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyor, bu vesileyle bütün milletvekillerimizi, parti yönetimini ve halkımızı selamlıyoruz” diye başladıkları mesajlarında şunlara yer verdi:

BÜYÜK BİR UTANÇ OLARAK TARİHE GEÇTİ: Bugün TBMM tutuklu vekillerin, daha doğrusu siyaseten rehin alınmış vekillerin, bir yıla yakındır cezaevinde tutulmalarının eksiği ve gölgesiyle açılıyor. Geçen bir yıl zarfında, parlamentomuzun ve Parlamento Başkanı’nın tutuklu vekiller gibi bir gündemi ele almamış olması büyük bir utanç olarak tarihe geçmiştir. Her cümlelerinde milli iradenin üstünlüğünden söz edenler, bizatihi kendileri halkın iradesini yasa dışı bir şekilde cezaevine atıp rehin almışlardır.

SİYASİ BİR KARARLA TUTUKLANDIK: Bizi cezaevine gönderenler savcılar ve mahkemeler değil AKP-MHP ve bir grup CHP’li milletvekilleridir. Hali hazırda hiçbir davada ne adil yargılama ne de hukukun üstünlüğü söz konusu değildir. Biz sanki yargı kararlarıyla tutuluyormuşuz gibi davrananlar sadece kendilerini kandırırlar. Bir kez daha belirtiyoruz ki biz siyasi bir kararla tutuklandık, yargı sadece bunun üsülî işlemlerini yaptı.

SİYASETLERİ TAM BİR ÇÖPLÜĞÜ DÖNÜŞTÜ: Ancak siyaseten HDP’ye tasfiyeyi dayatanların kendisi giderek tasfiye noktasına geldiler. Bizim binlerce arkadaşımız içeride. Milyonlarca yoldaşımız da dışarıda. Ortaya koyduğumuz direniş sayesinde HDP bu süreçten güçlenerek ve büyüyerek çıkmayı başarmıştır. Kendini güçlü gibi gösteren AKP, tam bir hezimet ve dağılma sürecine girmiştir. AKP’nin yaşadığı metal yorgunluğu değil metan zehirlenmesidir. Bunun da esas nedeni siyasetlerinin tam bir çöplüğe dönüşmüş olasıdır.

VALİLİKÇE KONULAN YASAK HUKUKSUZDUR: Bugün bizlerle dayanışmak ve gasp edilen parlamento iradesine dikkat çekmek için Edirne Cezaevine gelmek isteyen HDP grubuna Valilikçe konulan yasak hukuksuzdur, gayri meşrudur. Yine de her şeye rağmen, siyasetin TBMM Genel Kurulu’ndan ibaret olmadığını göstererek Edirne’ye kadar gelen bütün arkadaşlarımıza bu anlamlı duruşlarından dolayı tekrardan teşekkür ediyor, hepinize selam ve sevgilerimizi, başarı dileklerimizi iletiyoruz. Mutlaka kazanacağız.

HDP GRUBU ADINA KEMALBAY KONUŞTU

Demirtaş ve Zeydan’ın mesajının okunmasının ardından HDP Meclis Grubu adına HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, bir konuşma yaptı.  şöyle konuştu:

ALIŞMADIĞIMIZI GÖSTERMEK İÇİN BURDAYIZ: Grup Başkanımız Edirne Hapishanesinde rehin alınmış durumda. Yasama döneminin açılışında Edirne’de olmayı anlamlı buluyoruz. Meclis’in halkların iradesini yansıtan yerler olması gerekirken AKP saray iktidarının TBMM’yi getirdiği noktayı gözler önüne sermek, Meclis’teki antidemokratik tabloyu kamuoyunun dikkatine sunmak, toplamda 10 milletvekililinin rehin alındığı bir tabloya alışmadığımızı göstermek için buradayız.

ANTİDEMOKRATİK İKLİM HALA DEVAM EDİYOR: Bizim burada olmamız Meclis’in onurunu da savunmaktır. Türkiye halkları 7 haziran’da çok renkli bir seçim dönemi geçirdi. Partimiz parlamentoya barajları yıkarak girdi. Halkımız demokrasiyi ileriye taşıma gerekliliğini ifade etmişti. Fakat bu tablo Erdoğan iktidarı tarafından tasfiye edilmesi gereken bir tablo olarak ele alındı. Türkiye savaşın tırmandığı bir iklime doğru sürüklendi. 1 Kasım’da da antidemokratik koşullarda seçime girmemize rağmen halklarımız bize barajı aşma gücünü verdi. 15 Temmuz darbe girişimini Allah’ın bir lütfu olarak görüp 20 Temmuz darbesini gerçekleştirdi ve antidemokratik ikim hala devam ediyor.

MECLİS TEK ADAM MECLİSİ OLARAK AÇILDI: Biz mücadelemizi hem mecliste hem toplumun her alanında yürütmeye devam edeceğiz. Bugün Meclis bir “tek adam meclisi” olarak açıldı. Bir tek adam konuşması ile Meclis’teki açılış gerçekleşti. Dokunulmazlıkları hukuksuzca kaldırılan milletvekillerinin rehin tutulmasına karşı elbette sesimizi çıkarmamız gerekir. AKP Genel Başkanı yerimizin Kandil olduğunu söylemiş. AKP Genel Başkanı her türlü yolu kullanarak muhalefetten kurtulmak istiyor. Biz asla asla AKP Genel Başkanının bu rüyalarının gerçekleştirmesine izin vermeyeceğiz.

SELAMLAMAK İÇİN BURADAYIZ: Bugün burada Eş Genel başkanlarımızı, milletvekillerimizi, belediye eş başkanlarımızı ve binlerce partilimizi selamlamak için bulunuyoruz.
AKP Genel Başkanı, Selahattin Demirtaş’tan korkmaktadır. Duvarların ardına koyduğu Demirtaş toplumla her türlü şekilde iletişim kurmaktadır. Bizlerin yanında, omuz başında olmaya devam etmektedir. AKP Genel Başkanı korkmaya devam etsin. Bizleri asla durduramayacak. Bu mücadele mutlaka kazanıncaya kadar sürecek. Bu Türkiye halklarının barış, kardeşlik, özgürlük mücadelesidir. Kadınların mücadelesidir, emek mücadelesidir.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.