Demirtaş: Tüm Cumhurbaşkanı adaylarına Filistin için miting çağrısı yapıyorum

Demirtaş: Tüm Cumhurbaşkanı adaylarına Filistin için miting çağrısı yapıyorum

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, İsrail saldırısı nedeniyle açıklama yaptı.

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, İsrail’in Filistinlilere saldırmasıyla ilgili açıklama yaptı. Tutuklu olan Demirtaş’ın açıklaması, Twitter hesabından paylaşıldı.

Yaşananları vahşet olarak değerlendiren Demirtaş, “İsrail hükümetinin sınır tanımayan barbarlığını lanetliyorum. Mazlum Filistin halkının katledilen evlatlarına Allah’tan rahmet, yaralılarına şifa diliyorum. İsrail hükümetinin vahşetini bir an önce durdurabilmek için güçlü bir ses, ortak bir duruş gösterilmesi gerekir. Türkiye toplumu bu vahşet karşısında sessiz kalmadığını ve kalmayacağını dünyaya en güçlü şekilde göstermelidir” ifadelerini kullandı.

Bütün Cumhurbaşkanı adaylarına Filistin için ortak miting çağrısı yapan Demirtaş, şöyle devam etti:

“Bir Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Cumhurbaşkanı adaylarına ve demokrasi güçlerine, bu vahşeti protesto etmek ve Filistin halkı ile dayanışmak için sivil toplum öncülüğünde, İstanbul’da büyük bir miting çağrısı yapıyorum. İstanbul’da toplanacak milyonların çığlığı bu katliamı durdurabilir. Çok geç olmadan Filistin’e ses verelim.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.