Demirtaş: Kadınlarla eşit olmak, zulüm iktidarını silmek için olmazsa olmaz

Demirtaş: Kadınlarla eşit olmak, zulüm iktidarını silmek için olmazsa olmaz

Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından “erkek zihniyetini” üzerine paylaşımlar yaptı.

Tutuklu olarak cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

İstanbul’da, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü yürüyüşüne izin verilmemesini değerlendiren Demirtaş, “Gündemi buradan takip etmek pek kolay olmuyor. İstiklal’de kadınlara yönelik hükümet şiddetini televizyonlar çok az verdi. Çünkü korkak merkez medya, hükümetin her türden hukuksuzluğunu örtmekle meşgul şu sıralar. Her türden iktidar ‘erkektir’ çünkü” dedi.

‘İKTİDAR GÜCÜNÜN ÜRETİLDİĞİ İLK YER KADIN VARLIĞIDIR’

“Kadınlarla eşit olmak neden önemlidir?” diye soran Demirtaş, şöyle devam etti:

“Kadınlar gülünüz, çiçeğiniz oldukları için mi? Bunu aklınızdan bile geçirmeyin! Kadınlarla eşit olmak, her türlü sömürü, zulüm, zorbalık iktidarını yeryüzünden silmek için olmazsa olmazdır. ‘Ne alakası ve şimdi’ diyen oldu mu? Doğrudan alakası var kardeşim. Yeryüzündeki en büyük iktidar gücünün bile üretildiği ilk yer kadın bedeni ve kadın varlığıdır. Hem de her gün her saniye, kadın sömürüsü üzerinden kendini yeniden üretir bu erkek aklı.”

‘DOĞAR DOĞMAZ EZMEK ÖĞRETİLİR ERKEKLERE’

Erkeklere çocukluk çağından itibaren “iktidar ve güçlü olma”nın öğretildiğini belirten Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

“Daha doğar doğmaz iktidar olmak, güçlü olmak, ezmek öğretilir erkeklere. Hayat boyu da devam eder bu. Zalimliğe doğru giden yolda staj alanıdır erkeğin etrafındaki kadınlar. Sonra ‘işi’ büyütür ve eline geçen ilk fırsatta dünyanın geri kalanına uygular öğrendiklerini. Dünyanın en tehlikeli şeyi ‘erkek’ olduğu için, biz de kendimizi korumanın tek yolu olarak ‘erkek’ olmayı seçeriz. Böylece zulüm ve zorbalık çarkının parçası haline geliveririz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.