Demir: HDP seçmeni yoğun şekilde sandığa gitti

Demir: HDP seçmeni yoğun şekilde sandığa gitti

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, seçim sürecinde yürüttükleri çalışmanın başarıya ulaştığını söyleyerek, "Seçmenimiz bugün çok yoğun bir şekilde sandıklara gitti ve oyunu kullandı" dedi.

Yenilenen İstanbul seçimlerde HDP seçmeninin ne yapacağı yanıtı en çok merak edilen sorulardan biriydi. Özellikle İstanbul’daki 1 milyon 200 bin kadar HDP seçmeninden 200 bin kadarının 31 Mart’ta oy kullanmadığı yönündeki verilerin bugün ne durumda olduğunu ve HDP’nin sahadaki çalışmalarının başarılı olup olmadığını İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir’e sorduk.

‘SEÇMENİMİZ ÇOK YOĞUN BİR ŞEKİLDE SANDIKLARA GİTTİ…’

HDP’nin seçim sürecinde İstanbul’da ilçe ilçe gezerek insanlara sandığa gitme çağrısı yaptığını ve 140 kişilik milletvekili, MYK, parti meclisi üyeleriyle birlikte halkla buluşmalar, konferanslar gerçekleştirdiğini belirten Demir, Kürt illerinden eski ve yeni belediye başkanlarının da İstanbul’a gelerek seçim çalışmalarına katıldığını söyledi.

Demir, resmi olmayan sonuçlara bakıldığı zaman HDP seçmeninin çok yoğun bir şekilde sandığa gittiğini belirterek, “Seçim sürecinde çok yoğun bir çalışma yürüttük. Alınan sonuçlar bunun sonuç alıcı olduğunu gösteriyor. Resmi sonuçlar açıklandığında HDP seçmeninin yoğun olduğu yerlerde sandığa kesintisiz gidildiği görülecek. Bugün görünen tablo bize bunu gösteriyor. Seçmenimiz bugün çok yoğun bir şekilde sandıklara gitti ve oyunu kullandı” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.