Dede, taşımalı eğitim yapan servis hizmetlerinin sorunlarını TBMM'ye taşıdı

Dede, taşımalı eğitim yapan servis hizmetlerinin sorunlarını TBMM'ye taşıdı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Sait Dede, pandemi sürecinde taşımalı eğitim yapan servis hizmetlerinin sorunları hakkında soru önergesi verdi.

Dede, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırıması isteğiyle TBMM’ye sunduğu önergede taşımalı eğitim yapan servis hizmetlerinin sorunlarını dile getirdi.

Servisçilerle yapılan sözleşmelerin eğitim ve öğretime pandemi sebebiyle ara verilmesinden dolayı askıda kaldığını hatırlatan Dede, “Covid-19 pandemisinin mücbir sebep sayılmaması sözleşme tarafları açısından büyük mağduriyetler doğurmuştur. Bu kapsamda sözleşmeyi imzalayan ve yine özel ve genel şartnameler doğrultusunda harcama yapan borçlanan taşımalı servis şoförleri ücret alamadığından ailelerin geçimlerini sağlamakta zorlanmış keza; kamu bankalarına ve özel bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarından dolayı icralık olmuşlardır. Bu gibi tüm toplumu etkileyen süreçlerde; krizden etkilenen, kan kaybeden sektörlere destek çıkmak, ailesini geçindiren yüzbinlerce çalışanın mağduriyetine engel olmak sosyal devlet olmanın bir gereğidir” ifadelerine yer verdi.

Dede, Bakan Selçuk’a şu soruları yöneltti:

- Seçim bölgem olan Hakkâri ili ve ilçelerinde Taşımalı eğitimde servisçilik yapan kaç kişi bulunmaktadır?

- Taşımalı eğitimde ödemeler nasıl yapılmakta, ödemler kaç gün üzerinden taahhüt edilmektedir?

- Hakkâri ili ve ilçelerinde taşımalı eğitim ihalesine giren firmalara 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı için ne kadar ödeme yapılmıştır. Okulların pandemi sebebiyle eğitime ara verildiği dönemde ödeme yapılmış mıdır? Söz konusu mağduriyetin giderilmesi için ne tür önlemler alınmıştır?

- Bakanlığınızın servisçilere her ay asgari ücret üzerinden nakdi yardım yapılması ve yine pandeminin mücbir sebep sayılarak ödeme planı oluşturulması yönünde bir çalışması var mı?

- Salgın tehdidi bitene kadar asgari ücret üzerinden bir ödeme yapmayı düşünüyor musunuz?

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum