DEDAŞ'tan MARSU kesintisi açıklaması

DEDAŞ'tan MARSU kesintisi açıklaması

DEDAŞ, yaptığı açıklamada kesintinin yeni borçlara ilişkin olduğunu söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MARSU) elektriklerini keserek, kente su verilememesine neden olan Dicle Elektrik Dağıtım AŞ., konuya dair iki gün sonra açıklama yaptı. 

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, kesintinin yeni borçlarla ilgili olduğu, daha önce Mardin 1. Hukuk Mahkemesi'nin verdiği "idari tedbir” kararının söz konusu kesintiyi ilgilendiren borçlarla alakalı olmadığı öne sürüldü. 

Açıklamada, belediyenin elektrik borcunun düzenli ödenmediği için 96 milyon liraya ulaştığı belirtildi.

Borç miktarının yüksekliğinin hizmetin devamlılığını aksatmaya başladığını ileri süren DEDAŞ, "Mardin Büyükşehir Belediyesi arasında Bakanlıkların da iştirak ettiği bir protokol ile borcun 80 milyonluk kısmının İller Bankası payından kesilmesi konusunda anlaşma yapıldı. Ancak yapılan protokole ve son ödeme tarihinin defalarca uzatılmasına rağmen beklenen ödeme yapılmadı. Yaşanan tutum nedeniyle Dicle Elektrik pompa istasyonlarının enerjisini kesti. Ancak vatandaşların zarar görmemesi için gece saatlerinde yine enerji verildi" dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından mahkemeye yapılan başvuru üzerine mahkemenin ‘idari tedbir’ kararı aldığına da değinilen açıklamada, “Mahkeme kararından sonraki sürece ait elektrik borçları da ödenmemeye başlandı. Bu süreçteki elektrik borcunun birikmesi ve bir türlü ödenmemesi üzerine Dicle Elektrik, kesme uyarısında bulundu ancak bu uyarılar da göz ardı edildi. Bunun üzerine tüm ikaz ve uyarı yollarını tüketen Dicle Elektrik, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne ait sulama pompalarının elektriğini mevzuat doğrultusunda yeniden kesti" denildi.

Belediyenin ödeme yapma niyetinin olmadığı iddiasında bulunan DEDAŞ, şunları söyledi: "Ödenmeyen elektrik borcu katlanarak artmaktadır. Mahkeme kararının ardından oluşan yeni borçlar ödenmediği için mevzuat doğrultusunda hareket edilmiş ve Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin su pompalarına ait enerji kesilmiştir. Kesme işlemi tamamen mevzuata uygundur."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.