DBP'li kadınlardan Özgecan açıklaması

DBP'li kadınlardan Özgecan açıklaması

Demokratik Bölgeler Partisi Hakkâri İl Örgütü kadın meclisi Mersin’de hunharca kastedilen 20 yaşındaki Özgecan Aslan için basın açıklaması yaptı.

KADİR KAYA 

YÜKSEKOVA HABER 

Hakkari DBP kadın meclisi üyeleri Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayeti için bir basın açıklaması yaptı.

HDP il binası önünde yapılan açıklamaya HDP İl eş Başkanı Zeynep Besi Dara, Hakkari Kent meclisi eş sözcüsü Perihan Kahraman, DBP’li kadınlar ile bazı erkekler destek verdi.

Kadınlar adına açıklama yapan Mehtap Daştan Demirel, kadına yönelik şiddetin her geçen gün şiddetlenerek devam ettiğini, kadınların her gün bıçaklarla, silahlarla, tecavüz edilerek katledildiklerine şahit olduklarını söyledi.

Erkek egemen zihniyetinin bu katliamları meşrulaştırıp sistematik hale getirdiğini ifade eden Demirel, devletin temel ideolojisinin erkek egemen zihniyete dayandığı için bu suçlar için ciddi yaptırımlar olmadığını belirtti.

Demirer, AKP hükümetlerinin kadın politikasını eleştirerek, “Dönemin Başbakanı Erdoğan kadını erkek egemen zihniyetine göre şekillendirme çabasına girip kadının ne kadar çocuk doğuracağını, kürtaj hakkını kadının elinden aldığını, kadının nasıl giyinmesi gerektiğini çok açık bir şekilde ifade etmişti. Bu kadın yaşamı üzerindeki tahakkümünü meşrulaştırmaya yönelik bir yaklaşımdır. Davutoğlu’nun kadına yönelik şiddete karşı mücadele edelim demesi çok büyük bir çelişkidir. Çünkü devlet sensin iktidar sensin bu katliamların önüne geçecek olanda sensin. Çözüm ortada gerekeni yap diyoruz. Ayşenur İslam gibi erkekleşen bir kadının soruna erkek zihniyeti ile yaklaştığını da ortada bu yüzden çözüm aslında mücadele alanlarda bulunan kadınlardadır. Bizler örgütlük ağlarını genişleterek bin yıllardır uygulanan haksızlıklara karşı şiddet tırmanıştadır” dedi.

Taciz, tecavüz çocuk yaşta evliliklerin her geçen gün arttığına işaret eden Demirer, bu gidişata dur diyecek tek gücün kadınlar olduğunu, çözümün zihniyeti devriminde olduğunu söyledi.

Özgecan Arslan vahşide katledildiğini ifade eden Demirer, bu katliamın protesto edildiği saatlerde yine kadın katliam haberlerinin medyada yer aldığını hatırlattı.

‘Her gün katlediliyoruz. Her gün sokaklara çıkalım, çıkalım ki katliamların önüne geçebilelim’ diyen Demirer, Özgecan şahsında katledilen Leylalar, Ayşeler ve diğer bütün kadınların hesabını soracaklarını söyledi.

1-983.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.